Свинско бонфиле в медено-балсамов сос

Здравейте,

Чудехме се в неделя какво да приготвим и от продуктите вкъщи измислихме тази вкуснотия.

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципите, измийте го и нарежете на филийки, дебели около 1 сантиметър.

Овкусете от двете страни с черен пипери и оставете за 30 минути в хладилник.

В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и 1/3 от маслото и запържете парчетата месо за по около 3-4 минути от всяка страна до зачервяване.

Прибавете отцедените от маринатата лукчета, разрязани на две.

Налейте сайдера и варете 3-4 минути след кипване.

Добавете меда, балсамовия оцет и лютия червен пипер.

Разбъркайте леко, за да се смесят всички добавени продукти и добавете мащерката, сол и половината от останалото масло.

Оставете да кипне, намалете котлона и варете около 15 минути, докато се изпари около половината от течността и сосът се редуцира.

Свалете от котлона и оставете месото вътре.

В смес от зехтин и масло изпържте яйцата "на очи", като ги подправите само с малко сол. Важно е жълтъкът да остане течен.

Поднесете ястието, като на дъното на чинията сложите по едно яйце, а отгоре подредите няколко парченца месо. Залейте със соса.

Поръсете с още прясна машерка. Към ястието добавте препечени филийки хляб и свежо вино за още по-добър вкус.

Добър апетит.

Новините

Най-четените