Здравейте,
Чудехме се в неделя какво да приготвим и от продуктите вкъщи измислихме тази вкуснотия.
Начин на приготвяне
Почистете месото от ципите, измийте го и нарежете на филийки, дебели около 1 сантиметър.
Овкусете от двете страни с черен пипери и оставете за 30 минути в хладилник.
В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и 1/3 от маслото и запържете парчетата месо за по около 3-4 минути от всяка страна до зачервяване.
Прибавете отцедените от маринатата лукчета, разрязани на две.
Налейте сайдера и варете 3-4 минути след кипване.
Добавете меда, балсамовия оцет и лютия червен пипер.
Разбъркайте леко, за да се смесят всички добавени продукти и добавете мащерката, сол и половината от останалото масло.
Оставете да кипне, намалете котлона и варете около 15 минути, докато се изпари около половината от течността и сосът се редуцира.
Свалете от котлона и оставете месото вътре.
В смес от зехтин и масло изпържте яйцата "на очи", като ги подправите само с малко сол. Важно е жълтъкът да остане течен.
Поднесете ястието, като на дъното на чинията сложите по едно яйце, а отгоре подредите няколко парченца месо. Залейте със соса.
Поръсете с още прясна машерка. Към ястието добавте препечени филийки хляб и свежо вино за още по-добър вкус.
Добър апетит.