Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Тортиля с чушка

Тортиля с чушка Снимка: Стоян Георгиев
Тортиля с чушка Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това е едно много, много вкусно ястие от испанската ни поредица.

Начин на приготвяне

Нарежете обелените и измити картофи на много тънки филийки, почти като за чипс. Използвайте ренде или кухненски робот, за да станат еднакво тънки.

Загрейте зехтина в тиган и сложете картофите, като внимавате колелцата да не са слепени. Пържете на слаб огън 20 минути, в края налейте малко вода или бульон и захлупете.

Проверете готовността на картофите и ги извадете в купа. В тигана налейте още малко зехтин и запържете нарязаните на тънки колелца лук и чушка. Не трябва да се пържат, а само да омекнат. Изсипете ги при картофите.

Разбийте яйцата на хубава пяна и изсипете при останалите продукти. Разбъркайте много добре, за да може яйцата да проникнат навсякъде.

Изсипете сместа в тигана, захлупете с капак и пържете 8-10 минути, докато вътрешността на тортилята се стегне.

С помощта на капак или голяма чиния обърнете тортилята и запържете и от другата страна.

Поднесете с прясна салата и брускети.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените