Здравейте,
Това е едно много, много вкусно ястие от испанската ни поредица.
Начин на приготвяне
Нарежете обелените и измити картофи на много тънки филийки, почти като за чипс. Използвайте ренде или кухненски робот, за да станат еднакво тънки.
Загрейте зехтина в тиган и сложете картофите, като внимавате колелцата да не са слепени. Пържете на слаб огън 20 минути, в края налейте малко вода или бульон и захлупете.
Проверете готовността на картофите и ги извадете в купа. В тигана налейте още малко зехтин и запържете нарязаните на тънки колелца лук и чушка. Не трябва да се пържат, а само да омекнат. Изсипете ги при картофите.
Разбийте яйцата на хубава пяна и изсипете при останалите продукти. Разбъркайте много добре, за да може яйцата да проникнат навсякъде.
Изсипете сместа в тигана, захлупете с капак и пържете 8-10 минути, докато вътрешността на тортилята се стегне.
С помощта на капак или голяма чиния обърнете тортилята и запържете и от другата страна.
Поднесете с прясна салата и брускети.
Добър апетит.