Здравейте,
Преди да започнете да готвите, уверете се, че разполагате с необходимото време, тъй като това ястие изисква повече приготвления.
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете месото.
Нарежете на кубчета със страна около 2 сантиметра и овкусете с черен пипер и сол.
Покрийте с домакинско фолио и оставете за около час в хладилника.
В голяма тенджера загрейте 2-3 с.л. зехтин и маслото и сложете месото.
Гответе на умерен огън, като бъркате често, докато остане на мазнина и се зачерви добре от всички страни. Отнема приблизително 20-25 минути.
Извадете месото с решетка и в същата мазнина сложете едро нарязания лук.
Разбъркайте, посолете леко, за да ускорите готвенето и пържете до прозрачност.
Добавете смачканите скилидки чесън и гответе още около минута, колкото чесънът да освободи аромата си.
Поръсете със стрита мащерка, сложете доматеното пюре и разбъркайте добре.
Налейте бульона, разбъркайте и покрийте с капак.
Оставете да заври, намалете котлона и гответе 2 часа на много тих огън, като разбърквате периодично.
Нарежете морковите и целината на кубчета и ги добавете в ястието.
Разбъркайте, ако има нужда долейте малко бульон и варете под капак около 25 минути.
Прибавете нарязания на тънки филийки стрък целина и варете още 20 минути.
Поднесете с картофено пюре, бял ориз или намачкани сварени картофи с пресен чесън.
Добър апетит.