Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Скариди в доматен сос

Скариди в доматен сос Снимка: Стоян Георгиев
Скариди в доматен сос Снимка: Стоян Георгиев
Скариди в доматен сос Снимка: Стоян Георгиев
Скариди в доматен сос Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Любители сме на морските дарове, както сте разбрали, ако следите рубриката Home Cusine.

Това е една лесна и бърза рецепта за хора, които готвят след работа, а искат да изненадат с нещо вкусно.

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна.

Загрейте 4-5 с.л. зехтин и част от маслото и сотирайте част от лука и чесъна за 30-ина секунди.

Добавете скаридите и запържете за 3-4 минути, докато порозовеят.

Посолете, подправете с черен пипер и налейте част от виното.

Разбъркайте добре и извадете скаридите с решетъчна лъжица.

Долейте още 1-2 с.л. зехтин, сложете останалите лук и чесън и сотирайте.

Изсипете доматите, разбъркайте добре, посолете, подправете с черен пипер, сложете захарта, бульона и останалото вино.

Гответе под капак 15 минути, отхлупете и като разбърквате от време на време гответе още 25-30 минути.

Сосът трябва да е гъст и да остане по-малко от половината от първоначалното количество.

Върнете скаридите в тенджерата и оставете за 2-3 минути, колкото да се стоплят

Поднесете с питки, тестото за които е овкусено със сушена мащерка, изпечени на тиган без мазнина.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените