Здравейте,
Любители сме на морските дарове, както сте разбрали, ако следите рубриката Home Cusine.
Това е една лесна и бърза рецепта за хора, които готвят след работа, а искат да изненадат с нещо вкусно.
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука и чесъна.
Загрейте 4-5 с.л. зехтин и част от маслото и сотирайте част от лука и чесъна за 30-ина секунди.
Добавете скаридите и запържете за 3-4 минути, докато порозовеят.
Посолете, подправете с черен пипер и налейте част от виното.
Разбъркайте добре и извадете скаридите с решетъчна лъжица.
Долейте още 1-2 с.л. зехтин, сложете останалите лук и чесън и сотирайте.
Изсипете доматите, разбъркайте добре, посолете, подправете с черен пипер, сложете захарта, бульона и останалото вино.
Гответе под капак 15 минути, отхлупете и като разбърквате от време на време гответе още 25-30 минути.
Сосът трябва да е гъст и да остане по-малко от половината от първоначалното количество.
Върнете скаридите в тенджерата и оставете за 2-3 минути, колкото да се стоплят
Поднесете с питки, тестото за които е овкусено със сушена мащерка, изпечени на тиган без мазнина.
Добър апетит.