Човек и добре да живее, решава да се храни здравословно. Започва да чете специализирани издания, да се интересува от неща като калории, въглехидрати и протеини, да смята макронутриентите си със смартфона и да чете етикетите внимателно.
Само че с някои от храните, които ни се рекламират като здравословни, е лесно да се прекали.
Изкушаваме се от реплики като "обезмаслено", "нискокалорично", "без добавени консерванти" и решаваме, че можем да си хапваме на воля, а после се чудим защо стрелката на кантара не мърда надолу.
По-лошото е, че често дори нямаме идея с кое точно кулинарно изкушение, което сме приемали за диетично, сме злоупотребили. Възможно ли е да сме преяли с авокадо или така любимата ни следобедна закуска - ядките?
Оказва се, че някои от ежедневните ни уж здравословни избори на храна всъщност ни правят "мечешка услуга", особено ако не сме стриктни от кое по колко приемаме.
Затова в галерията сме събрали десет диетични храни, с които обаче трябва да внимавате в количествата.