В България супите са на почит.
Докато в други държави гледат на тях като на предястие, тук те са нещо много повече. Супите борят настинките, затоплят през зимата, разхлаждат през лятото, лекуват махмурлук и понякога заместват основното ястие.
Въобще, светът на българските супи е чуден и необятен.
Да, много от супите, които приготвяме почти ежедневно, не са с български корени. Те обаче така са се настанили в кухнята ни, че сърце не ни дава да ги наречем по друг начин, освен български.
Дори и името "чорба" не ни пречи да смятаме, че рецептата си е нашенска, в което няма нищо лошо.
В крайна сметка тези ястия се приготвят във всяко семейство, което влага в тях собствения си почерк, собствените си вкусове и трикове как супата да е възможно най-вкусна.
А седем от най-обичаните български супи можете да видите горе в галерията.