Яркооранжевите тикви ни се усмихват от всеки ъгъл. Не само защото са прекрасна есенна украса, която носи усмивки на малки и големи, а и понеже лесно се превръща в апетитно ястие.
В България най-често превръщаме тиквата в сочен десерт - тиквеник, печена тиква с мляко, разнообразни кексове и сладкиши.
Само че тиквата е подходяща и за солени ястия и то как! Сладкият ѝ леко ядков вкус подсилва и вкуса на солените продукти, било то сирена, колбаси, месо или други зеленчуци.
Даже не е необходимо дълго ровене на рецепти, сложни техники, часове около печката.
7 идеи за великолепна и бърза вечеря с тиква можете да видите горе в галерията.
___
••• А как да си направим традиционен тиквен пай - вижте тук:

