Жертви на социалните медии

Кой не е мечтал за световна слава - обожаващи фенове, пари, лукс, изящество и главоломен успех? Едва ли има много хора, които не са. И напълно нормално.

Животът от екрана винаги е изглеждал лъскав и великолепен със своите скъпи коли, огромни имения и пищни партита. А и както казва старата мъдрост - "Богатите също могат да плачат, но все пак е далеч по-комфортно да си страдаш на яхта в Сен Тропе, отколкото в двустайна панелка в Люлин".

И все пак трябва да признаем, че славата си има своята тъмна страна. Дори само лек поглед върху причините, довели до #MeToo могат да дадат ясна престава, че зад красивата фасада има доста, доста проблеми.

Сексуалното насилие, наркотиците, алкохолът и нервните сривове обаче са само едната част от това. Другата се пада на феновете.

Обожаващи и мразещи едновременно - тълпите почитатели могат да бъдат колкото въодушевяващи, толкова и разрушителни. А от появата на социалните мрежи, където всеки може да каже всичко и да излее цялата си злоба, атмосферата може да стане отровна.

И понеже не можеш да запушиш устите на хората, можеш просто да се махнеш сам от социалните мрежи или просто да върнеш малко от злобата в интервюта.

Така например Кейти Пери се обяви за жертва на социалните медии, призова почитателите си да не се интересуват толкова от тях и обяви Instagram и Twitter за доказателство за упадъка на цивилизацията.

Пери има над 68 милиона последователи в Instagram и 108 милиона в Twitter, но твърди, че предпочита да не документира целия си живот онлайн.

"Ние купуваме дрехи и продукти или позираме по определен начин или отиваме на събитие, за да ни снимат - това не е добро за нас като общество", коментира тя.

Певицата казва, че се опитва да намери баланс в това, което тя публикува онлайн, защото е толкова податлива на натиска, колкото са и всички останали. Пери не е първата звезда, която да говори за натиска на социалните медии.

В галерията ни можете да видите и други известни личности, които тежко понасят "обожанието" на "феновете" си онлайн.

#1 ММ 22.01.2018 в 13:21:45

Хейтърите убиха Август Еймс!

Новините

Най-четените