От плът и банани до вътрешността на ноздрите: Кой какво похапва на терена

Манчестър Юнайтед победи Ростов с минималното 1:0, благодарение на гола на Хуан Мата през второто полувреме, и с общ резултат 2:1 се класира за 1/4-финалите на Лига Европа.

Един инцидент, малко след попадението на Мата, възбуди интереса на социалните мрежи.

В 73-тата минута Жозе Моуриньо обели банан и го подаде на загряващия Ашли Йънг, който, от своя страна, го предаде на Маркос Рохо.

Разбира се, обяснението за случката бе много по-прозаично от всички теории, които се появиха в Twitter по време на и след мача.

„Не знам дали някога сте били уморени през живота си. Аз съм бил много пъти и знам, че силите ни имат някакви граници. Играчът поиска банан и не бива да се смеем, а да го поздравим за това, че знае кога силите му се изчерпват“, обясни Жозе Моуриньо след двубоя.

Всички сме виждали как тенисисти или колоездачи постоянно презареждат с енергийни барчета или банани, но все още подобни случки са рядкост във футбола и затова им се обръща толкова голямо внимание.

Бананите обаче са далеч от най-интересните неща, които сме виждали футболисти и треньори да похапват на терена и край страничната линия, та дори и на трибуните, след като са били изгонени.

В галерията правим ретроспекция на тези нетрадиционни гледки, като само ще издадем, че не много лицеприятните навици на Луис Суарес и Йоахим Льов също са включени.

Новините

Най-четените