Работа-мечта: да управляваш кафене за пет дни

Всички имаме мечти, на които придаваме голямо значение и които ни изпълват с положителни емоции. Украсяваме ги в главите си с детайли, надграждаме ги с планове и... само понякога се осмеляваме да ги превърнем в реалност.

Именно за да насърчи стъпката на мечтателите към реалността, Jacobs за втора поредна година подава ръка на смелите и амбициозните. В духа на слогана на марката „Отвори очи и последвай мечтите си", този път компанията сбъдна предприемаческата мечта на пет души от различни градове в България.

Участниците в приключилата игра "Кафене мечта" трябваше да изпратят текст как си представят да развият свой малък бизнес под формата на мобилно кафене. Сред всички предложения специално тричленно жури избра пет от най-интересните и реалистични описания.

Избраните участници най-убедително са описали как желаят да управляват своя бизнес, как биха брандирали кафенето си, как биха го рекламирали, какво искат да предлагат на клиентите... И колко ще бъде широка усмивката им, когато поднасят чашата с кафе.

Наградата на петимата победители в играта е истинско сбъдване на мечта. В рамките на пет дни - от сряда до неделя - те действително ще могат да управляват подвижно кафене, което върви с бюджет за декорация и продукти на Jacobs.

Но за разлика от истинския бизнес, в случая те не трябва да се грижат за нищо около документация, разрешителни, музика (която в идеалния случай също се заплаща), набирането на персонал. Всеки ще разполага с трима помощници, а реализираната печалба от продадените стоки ще остане за тях самите.

Всеки един от петте „шефове" на кафенето ще може да бъде оценяван от клиентите, а отзивите ще се виждат на специално табло. Отделно клиентите, дали гласа си, ще участват в томбола за спечелването на кафе.

В края на кампанията един от петимата временни управители на мобилното кафене на Jacobs ще получи още една награда: луксозна професионална кафемашина. Това ще бъде онзи, отчел най-голям оборот по време на „управлението си" и получил най-много положителни отзиви от клиентите.

Мобилното кафене на Jacobs отвори врати за първи път в сряда, 16 май, между БНБ и градинката на Народния театър в София. До неделя то ще бъде ръководено от първия победител в играта - Полина Влайкова.

Следващите седмици то ще отпътува последователно за Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна, където ще бъде под „ръководството" на следващите предприемачи-мечтатели.

Вижте в галерията как си представят своя бизнес бъдещите „управители" на мобилното кафене на Jacobs Поли от София, Женя от Пловдив, Христо от Бургас и Вики от Варна.

Новините

Най-четените