Нарисувай ми овца

Всичко започва, когато е на две години и хваща молива. Така 11-годишният сръбски гений Душан Кртолица се учи да рисува своите анатомично правилни картини на животни и растения с точност, присъща на дипломирани художници.

Преди да навърши осем, Кртолица вече е имал две самостоятелни изложби в Сърбия - успех, за който могат да мечтаят мнозина опитни художници.

Популярността на малкия гений надхвърля границите на държавата му - във Facebook той има последователи от къде ли не, а публикации за него има дори в тайландската преса. Освен че общува с почитателите си в социалната мрежа, той почти всеки ден пуска нова графика на страницата си.

Четвъртата му изложба беше открита през април и беше отразена от Huffington Post. Рисунките му се отличават с голямо въображение, детайлност и всякакви видове растения и животни, включително изчезналите динозаври. Мечтае, когато порасне, да стане зоолог. Иска да изучи животните и да напише книга за тях, но първо да ги нарисува.

#1 miki rurk 08.05.2014 в 14:56:37

Това се нарича изкуство. То е абстрактно понятие. Всеки може да се нарече творец на изкуство. Въпроса е колко човека харесват неговото изкуство. Ван Гок е един именит художник, с най известната си творба - ваза със слънчогледи. В същото време е болен от маниакална депресия и реже ухото си. Човека си има история която върви с картините му, но със сигурност по добре да не го познаваш. Хубаво, че е нямал ФБ, със сигурност нямаше да доживее, да нарисува толкова картини.

Новините

Най-четените