Когато един лайк роди новина

Решавате да харесате нечия снимка в някоя социална мрежа. Сигурно се случва всеки ден. Или пък "последвате" някого в друга или същата мрежа. И това не е изключение, нали? На пръв поглед рутинни действия за човек, при когото виртуалното общуване допълва ежедневието. И не виждате в това нищо специално? Сигурно е така, но не и ако се казвате Кристиано Роналдо и/или Мария Шарапова.

Португалската звезда на Реал хареса снимка на Мария в Instagram, тя реши да "следва" профила му и перфектната медийна буря беше готова.

От руското издание "Панорама" до жълтите вестници в Испания (защо да няма и там такива?), всички се втурнаха да обясняват, че едва ли не Роналдо е новото гадже на Шарапова. Дори по българските радиа тези няколко клюкарски реда се четат със сериозен тон, сякаш това е най-важната спортна новина за деня.

На пръв поглед, ситуацията е подходяща за това - след раздялата си с Ирина Шейк Роналдо не е анонсирал постоянна връзка, а фактът, че Шарапова и Григор Димитров се разделиха, още носи кликове на жълтите медии в интернет. И какво по-подходящо от това серийният сваляч Роналдо да успее да свали руската красавица Шарапова, пък било и то виртуално, като за начало.

Всъщност новина няма. Единият харесал снимка на другият, после вторият последвал профила на първия и т.н. Част от вълнуващото ежедневие на някой тийнейджър или пък на двама явно смели служители на PR екипите на двете звезди, които са се решили на лек социален експеримент. И би трябвало да са доволни от резултатите, стига да могат да четат на български.

#1 cuckoofrombg 11.09.2015 в 17:42:05

и разбире се понеже новина няма, вие пишете за това хахах

Новините

Най-четените