Празник във Фулъм - Бодуров си тръгва

Бегъл поглед към класирането в Чемпиъншип и головата разлика на Фулъм е достатъчен, за да се убедим, че лондонският клуб не е измислил "катеначото" и не разполага с една от най-добрите защити на Острова.

48 допуснати гола в 28 мача не говори никак добре за Николай Бодуров и съотборниците му, въпреки че българският национал няма голяма вина за лошите статистики.

Все пак през този сезон той е играл по-малко пъти за тима си, отколкото родните "лъвове" са се класирали за голямо първенство през последните 30 години.

Затова е малко странно, че феновете на "Крейвън Котидж" едва ли не вдигат банкет, че се отървават от родния бранител.

Не им е чак такова нивото, че да не им пука за футболист, който бе стигнал до лидер на националния ни отбор и водещ играч в него, колкото и да са зле "трикольорите" напоследък.

Но лошо няма. Времето ще покаже кой е бил прав.

След тежката година, която преживя, Бодуров ще продължи футболни си път в Дания с екипа на Мидтиланд и ще има шанс да възроди кариерата си.

Тимът е действащ шампион и отново се бори за първото място с Копенхаген и Олборг, а освен това му предстоят и престижни битки на европейската сцена с Манчестър Юнайтед.

За по-добро стечение на обстоятелствата Николай не можеше и да мечтае.

Месеци преди да навърши 30 години, пред него се отваря нов шанс и трябва да се възползва.

Добри изяви с датчаните вероятно ще превърнат наема в постоянна сделка, а това ще вдъхне спокойствие на родения в Благоевград футболист.

За селекционера Петев също ще е добре.

Защото досущ като Фулъм, нивото при националите също не е толкова високо, за да могат с лека ръка да отпишат такъв като Бодуров.

Новините

Най-четените