Берое отново спря тока на Левски насред "Герена"

Берое за пореден път огорчи Левски и отнесе "сините" с 3:1 насред техния "Георги Аспарухов".

Това беше четвърта поредна победа на заралии над съперника, с която те го свалиха от първото място в efbet Лига.

Още през първото полувреме Берое надиграваше домакините, но играта беше спряна в 11-ата минута. Заради токов удар осветлението на стадиона изгасна и срещата се забави с над 20 минути.

Малко след подновяването, Левски изгуби една топка в центъра, Берое контраатакува и Педро Еуженио с хубав удар от границата на наказателното поле откри резултата.

Домакините с нищо не успяваха да застрашат вратата на Перниш, а в 41-ата минута можеха да получат втори гол, но Бандаловски с глава уцели гредата.

След почивката в игра се появи големият кошмар на Левски Мартин Камбуров и бързо остави отпечатъка си върху срещата.

Само три минути след влизането му в игра, "сините" допуснаха нова грешка, Еуженио изведе Камбуров сам срещу вратаря и голмайсторът не сгреши за 2:0.

В 67-ата минута левскарите сбъркаха още една топка в центъра, стигна се до спасяване на Миятович, но топката стигна до Камбуров, който направи добавка за 3:0 и така натрупа на сметката си 20 гола срещу Левски в кариерата си.

Това беше и попадение номер 221 за Камбуров в елита на България.

В 75-ата минута Франко Мазурек отбеляза почетния гол за Левски, след като отне на Милен Желев пред пеналта и завърши по диагонала. Това беше първи гол на аржентинеца за клуба.

До края натискът на Левски се усили, но за обрат вече беше късно.

В класирането Левски остава с 10 т., колкото има и Лудогорец преди утрешното дерби на шампионите срещу ЦСКА-София.

Берое е четвърти с 9 т.

Новините

Най-четените