Полицаите ще получат между 80 и 100 лв. допълнително

Българските полицаи ще получат повишение на заплатите в рамките на между 80 и 100 лева. Увеличението идва след решението на премиера Бойко Борисов да отдели допълнителни 100 млн. лева от бюджета за МВР.

Заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов каза, че това са немного пари за хора, които са изостанали в заплащането си, каквито са българските полицаи. Той допълни, че средствата са отделени под условие министерството да работи по-добре срещу контрабандата.

Борисов е обещал, че ако това се случи, от 1 януари догодина заплатите ще бъдат увеличени с нови 10%. Допълнителните средства бяха обещани от министър-председателя, след като синдикатите заплашиха с протестни действия по време на цялото европредседателство.

Макар че обещанието спря протестите в деня, в който пристигнаха делегатите от Евросъюза, мнозина, включително и вицепремиерът Валери Симеонов, определиха действията на полицаите като рекет. Според него наливането на още пари в МВР е "пълнене на каца без дъно".

Новините

Най-четените