Страшно пиле

Знаете ли страшната истина? Не, не, че Бареков ще става премиер. Другата - пилешкото ни убива, разбърква хормоните и умовете, прави децата мутанти, а мъжете - гейове, които се сдобиват с вторични женски полови белези и без естрогени.

Жълтата научно-популярна серия "Кошмар в чинията" постигна ефект - земеделският министър Димитър Греков назначи проверка на всички родни птицеферми.

Целта е "всички да са спокойни, че в родното пилешко месо няма вложени хормони и дребни добавки". Греков, над чиято глава е надвиснала гилотината на уволнението - преди или след евроизборите - върви по утъпкания от предшественика си Мирослав Найденов път.

Найденов говореше така за водата в пилешкото, за соята в кренвиршите, които и неговото куче не ядяло, а дори имаше и акция за яйца.

Греков вярва, че няма български производител, който би допуснал да инжектира хормони в пилетата. Защо, след като не се посвениха навремето от 20-годишно ирландско говеждо да произведат саздърма. Да не говорим за "булките" от палмово масло, официално наречени "деликатес".

Найденов обичаше да тества качеството на храните - в ясли или бюфети, и да ги разделя по оста "Български държавен стандарт" - "имитация", но от това храната ни не стана по-качествена.

Българинът масово избира "имитациите", защото са по-евтини. Не, човек не е това, което яде, а това, което може да си позволи да яде.

А "страшните пилета" от жълтите издания са поредната недоубита кофти пропаганда. Внимавайте, колеги, от такива новини журналистите стават бройлери и бързо ги колят.

#4 Borracho 05.03.2014 в 11:23:14

Факт е, че пилетата са мутанти по магазините из Европа. За масовите магазини и вериги говоря предимно - пилетата са като от калъп и всичките са +/- 2.5 килограма изчистени. Тва не е проблем само на Европа или България. Хората навсякъде по света знаят, че пилетата от магазина не стават за нищо. През уикенда бях в Мароко, пътуваме с колата и гледам край пътя седят хора (бербери с типичните им дрехи) и продават петли и кокошки. Попитах шофьора - хората купуват ли си така, пилета гледани из поляните и той каза, че тея гледани от поляните са си скъпи и само по-заможните хора могат да си позволят да ядат такива "еко" пилета. А на магазинските пилета в Мароко им викали на арабски "луди пилета". Иначе аз все по-рядко ям месо основно щото е безвкусно и на нищо не прилича - и пилето и прасето и телето. Когато купувам си купувам само свинско от иберийската порода прасета, 3 пъти по-скъпо е ама поне не е джаскано с вода и химикали, цвета му е тъмно-червен като на дивеч и като сложиш пържолата в тигана не избиват всевъзможни пяни и течности от нея.

#7 dedogo6 05.03.2014 в 21:32:13

Аз когато ям пиле от днешните , ми става к*ра... Това дали е проблем , щото чух че гръмнал един завод за виагра , до няква птицеферма.... Ся малко по сериозно. Чичко ти Миро Найденов, да го е*а, що реши на времето , точно преди един великден , да са яйцата от свободни кокошки, и така стана дефицит , а кора яйца се наложи да се купува на 2 пъти по висока цена а?А на границата чакаха 20 ТИР-а полски с такива яйца, ама никой нямаше сметка да ги пусне, щото щяха да смажат цената на "нашите" хора... Ех Миро, Мирооооооо, да мога да ти го върна , не мога.Ама ... се някой някога ще ти го върне.

Новините

Най-четените