Градът, в който кучетата ядат хора

В мандата на ГЕРБ бездомните кучета в София почнаха да ядат хора.

Идеално е за пропаганда. Обаче е и вярно. Като се има предвид, че ГЕРБ управлява София от 2005-а.

И не може да се справи с тях като с балите боклук - да ги качи на железниците и да ги закопае нейде из провинцията.

В Столичния общински съвет се изпокараха днес чии са кучетата - на Софиянски или на Борисов и Фандъкова. Спрете се - от Софиянски ни е боклукът.

Според Георги Кадиев от БСП - на Бойко Борисов са си, нали той почна кметуването през 2005-а.

Малко емпиричен подход. Средната продължителност на живота на едно куче е 12.8 години. Говорим за домашен любимец, макар че някои живеят и по-кратко.

На улицата животът е поне наполовина по-къс.

Така че прав е Кадиев. На Борисов са си, нищо че не си признава. Остави горката Фандъкова да се справя. Нищо, тя може да го понесе - все пак държавните социолози й присъдиха най-високия рейтинг в България.

Странно е как след грозния случай през април - нахапания и впоследствие починал от раните си проф. Тачков, последваха още два - вторият без летален изход, и вчерашният, където човекът е в критично състояние, а кметът на София си говори днес за "комплекс от мерки", който не можело да стане за две-три седмици. Ама става въпрос за три месеца, г-жо Фандъкова.

В България е традиция властта или да не се задейства, изчаквайки просто да заглъхне общественият шум, или да имитира предприемане на мерки.

Освен това в предизборната си програма миналата есен Фандъкова обеща нови приюти, по-активна кастрация и електронен регистър на кучетата. Сега разбрахме, че приютът беше засилен да се строи чак след смъртта на проф. Тачков, електронният регистър не е ясно с какви пари ще се прави, след като милионите за него бяха опоскани от националната ветеринарно-медицинска служба и този отговор го дължи Мирослав Найденов, а по-активната кастрация явно не й е минавала през ум, след като - пак след случая с проф. Тачков, увеличи ловците в "Екоравновесие"...

"Нямахте време за закона за защита на животните, а иначе приехте поправките в закона за горите", хапливо отбеляза и съветникът Прошко Прошков. Да, и това е съвсем вярно.

С новини като тези направо влизаме с летящ старт в световните емисии. Помните ли как един чужденец беше издал пътеводител на София как да се оправят иностранците и в него пишеше за шопската салата, чалгата и чейндж бюрата.

Време е за ново преработено издание. С карта на опасните места, където нападат глутници и препоръка да се избягват нощните разходки. И да си купят кучегон.

Защото не се знае кога ще заработи "комплексът от мерки", обещан от Фандъкова: "затягане на контрола при домашните кучета, създаването на национална програма за справянето с проблема". Защо й е национална програма, то проблемът си е баш софийски...

Иначе чакаме с коя новина ще открият днес централните емисии телевизиите. Сигурно с премиера Бойко Борисов, който реже лентата на новата спортна зала в Пловдив. Дали с ножичката, която вчера му подариха... Кога ли ще му дойде времето и на завода за боклук?

#3 Бояна 14.06.2012 в 18:24:07

Интересно до кога ще търпим властниците , които обявиха улиците и парковете на града за зона за жизнеобитаване на кучетата -помияри.Къде в цивилизования свят има подобно чудо?

#5 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 20:26:37

От Общината ви намекват, но вие не вдявате - возете се на метрото или карайте със 140 по околовръстното, че иначе......кучета ви яли

#6 fALLEN 14.06.2012 в 21:13:52

по тауавизора дават някакви педерастчета, как галят и успокояват много стресираните кученца, участвали в касапницата снощи, опитвайки се да ги убедят сами да влезнат в клетчиците, да им позволят да ги хрантутят към месец преди пак да ги пуснат на същото място. в същото време някакви други педерастчета блъскат, бият и трошат зъби на също така стресирани, макар и далеч по-кротки, протестиращи. ебем ти държавата. да лапат и едните и другите педерастчета кучешки пишки, друго по-приятно за тях не мога да им пожелая!

#8 AlahAkbar 14.06.2012 в 22:06:35

Ако го имаше, Фандъка щеше да си го премести в другия крачол ...

#9 Ben Dover 14.06.2012 в 22:27:47

Страхотна статия.А заглавието е велико! 6+

#10 imperiall 14.06.2012 в 22:53:26

или градът , в който кучетата могат да ядат хора.

#11 post deluvian 14.06.2012 в 23:10:08

неблагодарен народ сте, къде другаде в европейска столица можете да преживеете изключителното приключение на улицата да ви изяде глутница хищници, ам? Хората ходят чак до Африка, бродят със дни, за да видят опасен хищникк, а вие си имате осигурен от общината първокласен парк от човекоядни животни, и не оценявате какво получавате; Затова вдигат данъка сгради в центъра двойно - да не мислите, че е евтино да се поддържат подобни екстри и грижи за адреналина ви?

#12 Гризли 14.06.2012 в 23:37:41

Да пожелаем на Фандъкова, Борисов, Станишев, Костов, Доган и на цялата останала политическа паплач кучета да нахапят тях или техни роднини! Тогава може би ще разберат защо хората стачкуват срещу бездействието на властите и защо всичките тези кучезащитни организации са толкова вредни! За това, че същите тези организации само смучат пари, знаят същите тези политици, но явно не им пука... Е, явно ще трябва и да им захапе, за да разберат за какво става дума!

#13 Чинчифон 15.06.2012 в 07:03:23

Гризли,емоционално съм на твоя страна,но ти сочиш особена категория хора.Това се онези борци за народното благоденствие,които се возят на най-скъпите и мощни коли,ползват най-добрите професионални шофьори и навсякъде ходят с въоръжена охрана.Кучетата гледат телевизия,разпознават ги и за това никога не нападат кучкари,любимци на народа?

#14 mima 15.06.2012 в 08:24:56

Една част от проблема е, че хората искат някой да реши вместо тях и не взимат реална позиция. Защото съм сигурна, че 99% от софиянци не искат песове по улиците, обаче като се опре до какви мерки да се вземат - не знаят, но да ги няма кучетата. Трябва да се заяви позиция, ето като Мануела, прибират ги, чакат 2 седмици и ги евтаназират. Прави се подписка, дава се на кметицата и после не би трябвало да има причина да продължава да се ослушва.

#19 Vesso 15.06.2012 в 09:58:32

Аман от"матреал".Фактите са следните:Фандъкова, ако никой не и налагаше решения отдавна да е решила проблема с бездомните кучета.Най-малкото вижте действията й: огради детските градини,училищата и новите детски площадки.Забрани там да се разхождат кучета.Тя предложи, въпреки натиска да се намалят изискванията към кучешките приюти и всички кучета да се приберат в тях.Да изчисти улиците от тях.След като бе прието това, шепа кучелюбци се събраха под прозореца на ББ и той подви опашка.Отказа се от решението и наложи безумната идея за Зоополиция.ББ и Мая Манолова се състезаваха кой повече да угоди на кучепоклоническите секти за безумните промени в законите за животните.Затова тези от БСП да мълчат.Метода"кастрирай и върни"по дефиниция не работи.Дори"Екоравновесие"да си върши работата.Да не говорим,че работата им е постоянно съботирана от кучепоклонници.Само където ги обвиниха,че са пребивали кучетата,защото видяли сините петна от ДЕЗИФЕКТАНТ по псетата???!!!Крият кучета.А за нападенията и повредите по автомобилите да не говорим.А за аргумента на един дресьор на кучета нямам думи:ако се съберели всички кучета в приюти,болните щели да заразят останалите???!!А децата на улицата??!!!Дайте да се държим отговорно,да гледаме фактите,а не да реагираме първосигнално защото ние сме потърпевши.И ми е болно когато нападаме от глупост единствения човек който прави нещо за реалното решаване на проблема.Без да ми пука дали е от БСП,ДПС,ГЕРБ и т.н

#20 mima 15.06.2012 в 10:03:02

Доколкото съм чувала Софиянски си ги е трепел методично без да вдига много шум и да се съобразява с еко-меко-организации. А сега си личи, че приказките са повече от действията.

#21 Bobby_gBG 15.06.2012 в 10:14:52

Това което Мануела казва е същото което всички останали сме казвали многократно - прибира се, и при непотърсване определено време се приспива. Само че откачалките от разни долни "природозащитни" организации ни лепват на всичките етикет "убийци", понеже искаме да няма подивели от глад кучета по улиците.

#24 dedogo6 15.06.2012 в 11:13:47

Пак кучета.И пак изяли човек.Аман!!!! След всеки подобен случай почват да се търкат клавиатурите на поразия... .Кметицата излиза по телевизията и казва "Ами ние работим ,но приюти няма, ще строим".Излиза и оня пич от Еко равновесие и на репортерски въпрос "Какво се случи отново, защо пак е нападнат човек" почва да мрънка, защото той наистина няма позиция, няма пари, и само е там за да дава интервюта , чието съдържание няма смисъл. Приюти ли да строи кметицата?! С кои пари госпожо Фандъкова?Аз повече пари за данъци няма да дам.Ако имаха акъл съветниците Ви, и тези приюти щяха да са достатъчни , за да се приложи схемата "прибиране на псе, ако не се потърси до 14 дни, да речем , и то от човек , който ПИСМЕНО декларира, че ще го гледа у дома си - евтаназия." Тогава за времето , което изтече откакто убиха човек, до сега щеше да няма нито едно куче по улиците , госпожо Кмете, и то с наличните приюти. Ако не знаете как да го направите ,обадете се на Animal cop, за 1 месец ще Ви го покажат, обяснят и проблема свършва. @Manuela, подкрепям с две ръце предложението ти, ама няма кой да ни чуе... Аре , кучелюбците - къде сте бе, да ви навра на любимците ви у .... , знаете къде

#25 lele male 15.06.2012 в 11:16:00

И аз честно казано предпочитам да сме печално известни с прозвището: градът, в който хората ядат кучета, отколкото както е в заглавието... Може би трябва да се намали контролът в китайските ресторанти П.С. Мануела

Новините

Най-четените