"Асистенцията е моят начин да раздавам щастие": 8 велики цитата за кариерата на Андреа Пирло

Големият Андреа Пирло приключва своята футболна кариера на 38-годишна възраст.

Той изигра последния си мач за своя тим Ню Йорк Сити, който беше елиминиран в плейофите на американската лига. И както италианецът беше обявил по-рано, с края на сезона идва и финалът на неговия път като футболист.

"Идва краят не само на приключението ми в Ню Йорк, но и на пътешествието ми като футболист. Благодаря на невероятните привърженици, на треньорския екип и на съотборниците", написа маестрото в Twitter след последния си изигран двубой.

Като един от най-изкусните плеймейкъри и истински лидер в периодите си в Милан, Ювентус и италианския национален отбор, Пирло няма как да не липсва на ценителите на красивия футбол. Той е световен шампион с Италия от 2006 г., двукратен победител в Шампионската лига с Милан (2003 и 2007 г.) и шесткратен първенец в италианската Серия А.

Заформилият се култ около него обаче не е свързан само с футболните му качества и със спечелената слава на игрището. Той винаги е бил забележителен характер и извън терена и се е изразявал така, както и играеше - изящно, уверено, точно и даже с някаква тънка подигравка към опонента.

Затова и големите му мигове на терена са родили доста запомнящи се реплики, от него самия и от хората около него.

В галерията си припомняме 8 забележителни изказвания на Пирло и на негови съотборници и треньори, които отлично обобщават голямата му футболна кариера.

Новините

Най-четените