Те са младоците, които блестят във Висшата лига

Временета са тежки за Манчестър Юнайтед, а феновете пеят "We're fucking shit" за играта на отбора.

Малко утешение за тях е появата на младия Камерън Бортуик-Джаксън, който наскоро навърши 19 години и е една от големите надежди на "червените дяволи".

Матео Дармиан извади рамо срещу Съндърланд, Люк Шоу напусна терена със счупен крак още през есента срещу ПСВ в Шампионската лига, а Марос Рохо и Антонио Валенсия пропуснаха голяма част от сезона заради травми.

"Ние сме отбор без бекове", тъжно отбеляза Ван Гаал след контузията на Дармиан на "Стейдиъм ъф Лайт".

Но както обичат да казват на Острова разочарованието открива нови възможности. Така кадровите неприятности отвориха място на Бортуик-Джаксън, който дава заявка за страхотна кариера.

Много стабилен, бърз и напреднал тактически за възрастта си, Камерън се възползва по най-добрия начин от шанса, който му се предоставя.

Ако не бяха контузиите в отбора, трудно беше да се очаква, че Ван Гаал щеше да прибегне до услугите на младока, но сега няма друг шанс и никой не иска да види как защитникът се завръща в дублиращия отбор.

Камерън Бортуик-Джаксън е сред откритията на сезона, а Telegraph изготви списък с десетимата млади футболисти, които блестят най-ярко през тази кампания.

Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените