Звездите от Висшата лига, които станаха мениджъри

Легендата на Арсенал Тиери Анри обяви, че слага край на кариерата си в Ню Йорк Ред Бул, а в Англия моментално заваляха спекулации, че французинът се връща в северен Лондон като помощник на мениджъра Арсен Венгер.

Очаква се това да е първата крачка на голмайстора към кариера в треньорския занаят, в който мнозина от неговите колеги потърсиха пристан, след като окачиха обувките на пирона. Повечето от бившите звезди предпочитат да броят милионите си и да се забавляват или пък да се обвържат като анализатори на водещи медии.

Но ако Анри все пак избере мениджърската професия, няма да е никаква изненада един ден да го видим начело на Арсенал. Няма гаранция, че магическото му докосване на топката и присъствието на терена ще се пренесат и на резервната скамейка, но много негови колеги вече опитаха късмета си. Защо да не го направи и той?

Ще ви припомним 12 бивши футболисти от Висшата лига, които се захванаха с треньорската професия с променлив успех. Те са разделени в 3 категории, като във всяка от тях присъстват по четирима мениджъри.

В първата категория са тези, които са се справили добре, във втората - точното обратното, а в третата са тези, които имат средни показатели. Вижте звездите от Висшата лига, които станаха мениджъри в галерията.

Новините

Най-четените