Неймар: Искам да спечеля срещу Меси на финала

Звездата на Бразилия Неймар обяви, че иска да победи съотборника си в Барселона Лионел Меси на финала на предстоящото световно първенство. Селекцията на Луиш Фелипе Сколари се представи впечатляващо на турнира за Купата на Конфедерациите миналата година, след като победи с 3:0 световния шампион Испания на финала и Неймар се надява, че той и колегите му ще повторят представянето си и това лято.

„Ще се опитам да играя на върха на възможностите ми, но знам, че и Лео има същата цел - заяви Неймар пред The Times of India. - След мача, без значение как ще свърши той, ние отново ще се поздравим. Това са двете неща, в които съм напълно сигурен.

„Признавам, че сме си говорили по тази тема в съблекалнята на Барселона. Винаги съм Меси, че искам да играем с Аржентина на финала и да ги победим. Проблемът е, че и той смята същото, но според него Аржентина ще победи Бразилия.

„Чувствам се привилегирован, че познавам Меси, той е уникален талант, а аз играя заедно с него. Това наистина е късмет."

Според разпределението на отборите в групите, Бразилия може да срещне Испания още на осминафиналите, а Неймар акцентира на това, че домакините на световното първенство ще се готови за сблъсък с всеки един съперник.

„Испания е настоящият световен шампион, освен това спечели и последните две европейски първенство - обясни Неймар. - Ние ги познаваме добре, те знаят много за нас. Когато искаш да си най-добрият не можеш да си позволиш да си избираш съперниците, нали? Трябва да играем на максимум срещу всеки отбор, който ни се изпречи на пътя. Това е единственият начин да спечелим.

„Излишно е да казвам, че испанците ще са много добре подготвени за този турнир, все пак те искат за защитят световната си титла. Но и ние сме готови да сбъднем мечтата си - ние също искаме световната титла.

„Много е важно да започнем добре турнира, както го направихме миналата година за Купата на Конфедерациите. От първия съдийски сигнал трябва да влезем в добър ритъм."

Бразилия е в една група с Хърватия, Мексико и Камерун.

Новините

Най-четените