Най-надценените мениджъри във футбола

Както в живота, така и във футбола, понякога някои хора създават усещането сред другите че са много повече, отколкото всъщност са.

Дали поради харизма или поради благосклонно стечение на обстоятелствата, но някои успехи и впечатления за хората, колкото и грандиозни да изглеждат, на фона на друг контекст не са нищо особено.

Дали Пеп Гуардиола е толкова добър, нестандартен и проникновен? Дали Сър Алекс е толкова велик, епохален и непоклатим?

Дали наред с българския национален отбор от 94-та година, дрийм-тийма на Барса от ерата "Кройф" не беше доказателство за това, че във футбола понякога спойката в състава между играчи, всеки от които притежава точно това, което трябва на един тим да бъде завършен, а треньорът изпълнява по-скоро церемониални функции?

Вижте класацията на британския вестник "Телеграф" за най-надценените мениджъри във футбола, ако не за всички времена, то поне за последните няколко десетилетия.

#2 Кръстанов 03.04.2015 в 12:38:38

Стигнах до номер 9 и спрях да чета. Пеп Гуардиола надценен? А присъствието на сър Алекс Фъргюсън в статията е тотална идиотщина. По-сбъркана класация едва ли има на света. Срам за автора!

#6 Mandigao 04.04.2015 в 10:28:44

Авторът очевидно е попрекалил с ракийката и е решил да ни "шокира" с тази "класация". Тук фигурират някои от най-великите треньоримениджъри не само в момента, но и в историята на играта. За кликове явно всичко се прави. Нещастна работа е това...

#7 darcas 06.04.2015 в 10:06:01

Безумно тъпа статия на посредствен автор, който сигурно и в топ 10 000 на футболните журналисти не би попаднал, ако има такава класация. Малките хора колкото и да скачат не могат да наплюят големите. Просто са много малки

#8 Сърце Червено 06.04.2015 в 14:05:26

Това,че някой е надценявам или прехвален не означава,че не е много добър в това което прави.

Новините

Най-четените