Йън Ръш нареди Салах пред Меси и Роналдо и му предрече да счупи рекорда на Неймар

Легенда на Ливърпул Йън Ръш се изказа ласкаво за една от звездите на „червените“ – Мохамед Салах.

Египтянинът се разписа веднъж при изключителната победа с 4:3 над Манчестър Сити в неделя, а според Ръш Салах има потенциала да счупи трансферния рекорд на Неймар от миналото лято.

„Вече се говори за интерес от страна на Реал Мадрид и кой може да ги вини? В днешния пазар няма да ме учуди, ако Ливърпул получи оферта от 200 млн. паунда (224 млн. евро) за него.

Но се надявам той да е щастлив, все пак пристигна миналото лято. Разбира се, понякога няма как да задържиш играч, особено ако получиш точната оферта за него, но мисля, че сега не е това време за Ливърпул.

Ако искат да спечелят Висшата лига в близко бъдеще, единственият начин да го направят е с играчи като Салах. Не можеш да се превърнеш в отбор, който само продава“, каза Сунес, след което отиде дори по-далеч, нареждайки Салах пред Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„На основа моментна форма, бих поставил Мо Салах пред Лионел Меси и Кристиано Роналдо. По-добър е от тях в момента. Мо е и Играч на Африка за 2017 г., което е изключителна чест.“

В същото време, бившият играч и мениджър на Ливърпул заля с похвали Върджил ван Дайк.

Холандският защитник пристигна на „Анфийлд“ през зимата срещу рекордните 75 милиона паунда от Саутхемптън и още в дебюта си вкара победния гол за 2:1 над Евертън за ФА Къп.

Ван Дайк пропусна дербито със Сити поради контузия.

Според Сунес Ван Дайк е най-добрият защитник в Ливърпул от времето на Алан Хансен, който се отказа през 1991 г., и съвсем скоро може да поеме по стъпките на Филипе Коутиньо и да замине за Барселона или Реал Мадрид.

„Смятам, че е страхотен. Даже съм учуден, че Ливърпул го взе. Мислех си, че някой от двата гиганта в Испания ще го оглеждат, или най-малкото Сити. Няма много като Ван Дайк в момента.

Когато играеше в Шотландия, както много хора, си мислех, че няма да се справи във Висшата лига. Но той го направи. Прави всичко с лекота. Разбира се, няма да реши всички проблеми в защитата, но ще помогне за разрешаването на повечето.

За мен той е потенциална суперзвезда. Даже ще ви кажа още нещо – след няколко години най-вероятно ще бъде в ситуацията на Коутиньо. От сега нататък може да става само по-добър“, каза Сунес пред SkySports.

Новините

Най-четените