Рома продължава да издиша

Мисията на Рома да свали Ювентус от върха изглежда все по-трудна. "Вълците" стигнаха само до равенство 1:1 срещу Емполи на "Олимпико" и торинци ще могат да увеличат още преднината си, ако спечелят гостуването си на Удинезе по-късно в неделя.

"Вълците" са с актив от 43 точки, а шампионите са с шест аванс и мач по-малко. Емполи излезе напред на "Олимпико" в 39-та минута на мача, след като Костас Манолас фаулира Рикардо Сапонара в наказателното поле на Рома и ветеранът Масимо Макароне вкара от дузпа.

Вместо да се затворят и да доиграят спокойно мача обаче, гостите от Емполи също получиха червен картон и с това изравниха силите на терена. Това се случи в добавеното време на първата част, когато Сапонара получи втори жълт картон за игра с ръка.

"Вълците" натиснаха своите съперници след почивката и успяха да стигнат до изравнителен гол в 57-та минута. Миралем Пянич беше в основата на хубава атака на домакините, а неговият пас в наказателното поле беше засечен от бразилеца Дъглас Майкос за крайното 1:1.

Рома имаше шанс да вземе трите точки, но секунди след гола удар на Давиде Астори с глава намери напречната греда.

Новините

Най-четените