Най-великите отбори на Мондиали

Дни преди началото на най-очакваното събитие във футбола ще се разходим назад във времето, за да си припомним някои от най-великите отбори на световните първенства.

Почти няма човек, който да е гледал шампионата през 1970 г. и да не твърди, че Бразилия от онова време е ненадмината и до днес. Атакуваща мощ, динамика, въображение и красота в краката на едни от най-големите майстори на коженото кълбо за всички времена!

В класацията присъстват и две от най-романтичните формации в историята на Мондиалите, които заслужават световната титла повече от всичко и всеки, но само в Германия не мислят така...

Удивително е, че Унгария прави на пух и прах Бундестима след 8:3 само две седмици преди финала през 1954 г., загубен от "маджарите" с 2:3.

Сценарият е кошмарен за отбора от източния блок, в който блестят незабравимите Пушкаш, Божик, Хидекути, Цибор, Грошич и Кочиш.

"Süddeutsche Zeitung" хвърли сянка върху успеха на немците с твърдения за употреба на допинг, но с днешна дата те изглеждат недоказуеми и с изтекла давност.

Играчите на Сеп Хербергер са използвали перватин, принадлежащ към групата на амфетамините. Той подтиска чувството за умора, глад и болка и подсилва футболистите, твърди изследване на университета "Хумболт".

Две десетилетия по-късно "тоталната" Холандия прекланя глава пред Кайзера и съотборниците му.

Поне официално, никой не е поставил под въпрос този успех на Бундестима, който вади страхотен късмет, а Сеп Майер прави невероятни спасявания.

Ще ви върнем и към първия световен шампион Уругвай, който триумфира пред своя публика, а финалът с Аржентина едва не се превръща във война...

Кои са най-великите отбори на световните първенства?

Новините

Най-четените