Битка и закономерно равенство: 5 извода след дербито Юнайтед - Ливърпул

Манчестър Юнайтед не успя да победи Ливърпул на своя „Олд Трафорд“ в голямото дерби на Острова. Двата тима завършиха 1:1 в атрактивен мач, изпълнен с положения и много битка по терена.

Джеймс Милнър вкара шестия си подред 11-метров наказателен удар и даде изненадващо преднина на гостите, които изпитваха затруднения в началото заради домакинския натиск, но некоординираните действия на Пол Погба в собственото наказателно подариха дузпа на момчетата на Юрген Клоп, а възможността не бе пропиляна.

Златан Ибрахимович отново бе човекът за момента и с попадение №14 в първенството от началото на сезона донесе равенството, от което обаче и двата тима не бяха доволни, а преките им конкуренти за лидерските позиции потриваха ръце.

След двубоя Ибра дори си позволи да отправи лека критика към Жозе Моуриньо заради начина, по който е подходил към срещата, но бе реалист и призна, че с оглед на показаното, равенството е закономерно.

Истината е, че 3-те точки можеха както да заминат за Ливърпул, така и да останат в Манчестър, защото мачът предложи множество положения, битка, непредсказуемост, емоция и всичко необходимо, за да бъде наричан класиката на Висшата лига.

Има обаче няколко причини никой от двата тима да не си тръгне с пълния актив от точки.

В галерията може да видите 5 извода, които направихме след равенството между Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Новините

Най-четените