Шестима, от които Юнайтед трябва спешно да се отърве

Тежките удари за Манчестър Юнайтед през този сезон продължиха с поражение с 1:3 от местния съперник Манчестър Сити за Купата на лигата снощи.

Насред "Олд Трафорд" домакините изнесоха унизително първо полувреме, в което като по чудо отнесоха само три гола, а съперникът им си правеше каквото поиска с тях по целия терен.

През втората част Сити свали оборотите, а Юнайтед се стабилизира и дори успя да върне един гол, но не и да заличи впечатленията от предните 45 минути. След поредния лош резултат за "червените дяволи" през сезона, на преден план отново излизат обичайните вече критики към мениджъра Оле Гунар Солскяер и ръководителите над него.

Норвежецът не спира да прави наивни треньорски грешки, клубът все още няма така нужния спортен директор, а натрупалите се пропуски в управлението през последните години за момента са непреодолими.

Време е обаче вината да понесат и тези, които правят гафовете на терена - играчите.

Грешниците в червени екипи си понасят редовно критиките, но някои от тях са от доста години в клуба, системно не оправдават очакванията и вбесяват феновете, но въпреки всичко остават на "Олд Трафорд".

Очакваше се Оле Гунар Солскяер и Ед Удуърд да спретнат солидна чистка през лятото и да се освободят от доста от ненужните, но вместо това повечето от тях бяха задържани.

"Червените дяволи" се лишиха от играчи като Ромелу Лукаку и Крис Смолинг, които в момента блестят в Серия А, докато публиката е принудена да гледа мач след мач едни и същи отдавна компрометирани лица.

Януарският трансферен прозорец дава нова възможност на Юнайтед да се отърве от излишните, колкото и да е трудно да им се намерят купувачи, и да разчисти съблекалнята за така нужната свежа кръв в състава.

Но кои би трябвало да са начело на списъка с напускащите "Олд Трафорд"? Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените