Първият сезон на Благодарния (на Господ) в Юнайтед

Никой не ни го е казал официално, но договорът на Жозе Моуриньо с Манчестър Юнайтед ще бъде за три години.

Защо ли? По простата причина, че никъде не се е задържал повече. Като се започне от Бенфика, Униао Лейриа и Порто в Португалия, през първия му период в Челси, след което в Интер, Реал Мадрид и отново на "Стамфорд Бридж"...

За над 15 години в занаята, Специалния не изкара никъде повече от 3 сезона. Печелеше безброй победи, вдигаше трофеи и пишеше история, но и много пъти оставяше потоп след себе си.

Затова е нормално спрягането му за поста на "Олд Трафорд" да разделя мнението на привържениците на Юнайтед, но няма съмнение, че завръщането на Жозе в английския футбол ще направи Висшата лига още по-интригуваща.

Ето и една забавна прогноза как ще изглежда първата година на специалиста начело на "червените дяволи":

Юли, 2016-а

Жозе дава първата си пресконференция като мениджър на Юнайтед, а на следващия ден започват да го наричат Облекчения, Благодарния на Бог и Единствения.


Август, 2016-а

След 0:0 в първия мач, Юнайтед печели с 1:0 у дома, като дори отбелязва през първото полувреме. Жозе е обявен за най-атакуващият мениджър на тима от ерата на сър Алекс.

Септември 2016-а

Моуриньо заявява, че позитивният му старт начело на отбора се дължи на присъствието и подкрепата на Фърги. "Толкова съм щастлив да имам Боса до себе си. За мен е привилегия е да обсъждаме нещата на чаша вино."

Октомври, 2016-а

Жозе отпразнува победата над Арсенал, бъркайки и в двете очи на Арсен Венгер. Камерите улавят сър Алекс доволно да се усмихва на трибуните.

Вижте продължението в галерията.

#1 Вълков 15.02.2016 в 20:43:57

Болен мозък е писал статията.

Новините

Най-четените