Топ 6: Най-големите сметки за разчистване в групите на световното

Жребият е хвърлен! Жена, имаш ли да ме питаш още нещо, че почва световното?

Всъщност до световното първенство по футбол остават още шест месеца и половина, но милиардите запалянковци отсега тръпнат в очакване.

Ще грабне ли Бразилия шестата си титла? Ще спечели ли най-сетне Лео Меси нещо с националния тим на Аржентина? Способни ли са шампионите от Германия да защитят трофея си? Може ли Англия да стигне до финала след повече от половин век? Докъде са възможностите на Испания и Франция?

Всичко това ще стане ясно през юни и юли следващата година. Но жребият за групите вече е изтеглен, знаят се първите големи разчиствания на сметки, които предстои да гледаме.

Вярно е, че няма ясно обособена „група на смъртта“, а тегленето на „Лужники“ засега размина стари съперници като Германия и Англия например. Но още в първата фаза ще гледаме битки между отбори, които имат отколешни сметки за разчистване.

Какво по-хубаво например може да ни предложи програмата от двубоя между Испания и португалците начело с Кристиано Роналдо в Сочи?

Или голямото дерби между Аржентина и Нигерия в Нижний Новгород, издавано досега цели четири пъти на световни финали? А класиката Сърбия – Бразилия, в която балканските бразилци ще се опитат да тръшнат оригиналните в Москва на „Откритие Арена“ – стадионът, открит с участието на Цървена звезда?

В галерията ви представяме историческото съперничество в някои от най-големите битки, които предстои да гледаме в груповата фаза.

Новините

Най-четените