Как изглеждаше светът при последната титла на Арсенал

От сезона във Висшата лига изминаха 22 кръга, а Арсенал дели върха със сензацията Лестър. Двата тима имат по 44 точки - с една повече от третия Манчестър Сити.

И така - към днешна дата "артилеристите" изглеждат в чудесна позиция да спечелят първа титла след 12-годишна суша. Или казано по друг начин - да смълчат критиците и да прекратят подигравките по свой адрес.

Всички предпоставки изглеждат налице. Колосите Манчестър Юнайтед и Челси са в трагична форма, макар че "червените дяволи" някак неусетно се промъкват към върха. Ливърпул е далеч от истината и при Юрген Клоп.

Арсен Венгер разполага с чудесни футболисти, жадни за нещо наистина значимо. Оливие Жиру е в чудесна форма и бележи редовно. Офанзивната мощ се допълва от Алексис Санчес, Месут Йозил и Сантяго Касорла. На вратата е Петер Чех.

На "Емирейтс" бяха сразени Юнайтед и Сити - Арсенал сякаш преодоля прокобата на големите мачове. Сега остава да печели на всяка цена и срещу малките - пример е 0:0 срещу Стоук Сити в последния кръг.

Но нека си спомним какъв бе светът през 2004 г., когато тимът от Лондон триумфира с последната си титла. И то по безапелационен начин - 26 победи, 12 равенства и нито едно поражение.

Новините

Най-четените