Имало и верни в любовта

Моногамните хора в света са само 1%, показва проучване на учени, изучаващи човешката сексуалност, цитирано от БГНЕС. Разбирането на повечето от нас за полигамните и моногамните отношения е остаряло и до известна степен погрешно.

Противно на общоприетото схващане, че мъжете са полигамни по природа, а жените моногамни, експертите разкриха, че всъщност всички обичат да сменят партньорите си. Според учените полигамията не се изразява в брой на сексуалните контакти, а в необходимостта да сменяш партньора.

Отношението към моногамията и полигамията до голяма степен зависи от социалните традиции. В съвременното общество моногамията не е престанала да бъде ценена, но все повече хора възприемат полигамията като нормална. По същия начин разводът вече не е нещо крайно неприемливо, а необходимостта на всяка цена да поддържате брака, колкото и лош да е той, изчезва.

Според специалистите много фактори влияят на отчуждението на хората. Те не смятат за необходимо да изразходват енергия за спасяване на стари отношения, по-лесно е да започнат нови. Относно приказките, че мъжете са полигамни по рождение, специалистите смятат това за силно преувеличен мит.

#1 Ближи си сладоледа 29.12.2011 в 15:30:38

"Имало и верни в любовта" Верно ли?

#2 deowin 29.12.2011 в 17:25:30

>Моногамните хора в света са само 1%, показва проучване на учени, изучаващи човешката сексуалност, цитирано от БГНЕС В други новини - пиенето на отвара от лайкучка удължава живота, показва проучване на учЕни, цитирани от стринката на единия учЕн, цитирана от новинарска агенция в Суазиленд. (ударенията добавени, че уебкафето ги бяха забравили тук)

#3 Rowan 29.12.2011 в 20:19:56

Те да направят проучването по възрастови групи, та да видите резултат... Само като се разходя по улиците и се загледам в хората, едно 70-80% от тези над 30 и нещо, ми се струват хронично моногамни... ама щото на нищо не приличат деа. Толкова занемарени хора, че нещо не ми се вярва, на някой/я да му/й се прииска да си легне с тях

Новините

Най-четените