Защо майките започнаха да се обличат като дъщерите

Всеки знае, че майките предават своите гени на дъщерите се, но изглежда и обратният процес не е невъзможен, стане ли въпрос за мода. Сред жените винаги е имало традиция модният стил да се предава от поколение на поколение.

Според проучванията обаче се оказва, че тинейджърките също лесно могат да окажат влияние на майките си относно техния избор на дрехи, грим, не само на отделни елементи, дори на цялостния им облик.

Анкетите, на чиято база са направени проучванията, показват как майките на средна възраст 44 години започват да имитират своите 16-годишни дъщери в някои аспекти с цел освежаване на визията. Може би затова по-зрелите за възрастта си тинейджърки не показват особен интерес към модните съвети на своите майки.

Това поведение на майките показва едно феноменално явление, в което тинейджърите оказват такова голямо влияние върху родителите си, че всякакви норми и стереотипи се обръщат наопаки. А това явление става все по-срещано по цял свят.

"Има огромна група 40-годишни жени, които искат да изглеждат като тинейджърки и доста успешно го постигат", казва Д-р Аяла Рувио, експерт в бизнес и маркетинг областта.

"Когато си на жена на 40 години и имаш деца, за които трябва да се грижиш, сериозна работа, която не можеш да пропуснеш, и към всичко това прибавиш и домашните задължения, не остава много време да следиш модните тенденции.

Затова те използват дъщерите си като модел, когото трябва да подражават ако искат да са в крак с модата. Не става въпрос за подражание само с определени неща, например майката да купи същите дънки като дъщеря си, а за коренна промяна на облика, чрез копиране на външността на дъщерята.

"Винаги е било ясно че децата имат голямо влияние вкъщи, стане ли въпрос за покупки като казват какво искат да има за закуска например", продължава тя, "но не сме подозирали че освен тяхното собствено удовлетворение, то може да предизвика и интерес в родителя.

Все пак тази тенденция си има своите граници. Хубаво е, че майките черпят вдъхновение от собствените си дъщери и започват да си правят експерименти. Прекалено е обаче една майка да започне да носи твърде късите полички, които облича дъщеря й.

Но макар и доста популярна, ситуацията не допада еднакво и на двете страни. Младите момичета се разстройват, когато видят как майките има се опитват да им подражават.

Но какво пък? Щом дъщеря ти има стил, защо да не я копираш?

#1 lele male 26.07.2011 в 14:23:36

Добре, че имам син!!! инак станах за резил на дърти години

#2 Оня Дето Го Трият 26.07.2011 в 14:50:37

По-добре майките да се обличат като дъщерите, отколкото дъщерите да се обличат като майките!

#5 Оня Дето Го Трият 26.07.2011 в 16:42:36

А то точно това се случва.... Мен лично винаги са ме кефели немските бабета по морето с начервените физиономии, светли дрехи и изобщо младежки вид някакъв такъв... Докато в БГ жените (не само по селата) още на 50 минават на забрадки и пеньоари....незнам що е така

#6 Miss Ivano 26.07.2011 в 17:23:50

@ Оня /5/, това няма общо с младежката мода. Дето се опитват да се нацедят в дънките на дъщерите си и приличат още повече на шаврантии… За всяка възраст има мнооого хубави неща, които подчертават чара… /аууу, че съм консервативнаа /

#7 Miss Ivano 26.07.2011 в 17:33:52

И обратният вариант не ок също – колекции за деца, точно копие на тези за майки, каки, лели и т.н... Трябва да има различни модели за деца, защото после ще има: децата ни се обличат елегантно-застаряващо

#8 Радева 26.07.2011 в 18:26:11

Вероятно износват дрешки от дъщерите, ако им стават, разбира се.

#9 Swingers_Sf 26.07.2011 в 21:43:42

Споделям мнението на Лилия и на Теа. Няма нищо лошо,стига да не буди присмех в очите на околните. Даже е много по-хубаво жена на 40-45 с тениска и дънки,отколкото с някоя силонова черна рокля,досущ като пенсионерка. Хем самата жена ще се чувства по-свежо и приятно,хем в очите на околните(което е важно) ще бъде секси.

#11 MiaWallace 27.07.2011 в 12:05:50

Независимо от възрастта всяка жена трябва да се поддържа и да бъде във форма. И аз не харесвам повлекани с опърпани коси, развлечени дрехи и депресиран поглед. Както се възприемаш ти, така те възприемат и другите.

#12 Rowan 27.07.2011 в 22:07:04

Пу, щях да кажа "Шапка свалям на майките, дето влизат в дрехите на щерките си", ама то като гледам подрастващите девойчета, какви телеса носят, по две майки могат да им влязат в дънките например, та ми се загуби комплимента нейде между гънките лой на едно комшийче от отсрещния блок... дето го мярнах, докато пушех на терасата...

#14 KingoftheROAD 29.07.2011 в 10:34:06

Нищо лошо по принцип стига да е с мярка. Много лесен ефект се постига, като жената си направи косата на две плитки, вместо на една конска опашка. Минимум усилия - максимум ефект.

#15 Ицо 10.05.2012 в 15:39:27

Защо майките започнаха да се обличат като дъщерите Защото искат да се чукат със внуците. Бащата на Иванчо го хванал да чука баба си. - Иванчо, как не те е срам да ебеш майка ми !!! - Е к'во, ти как ебеш моята майка.

Новините

Най-четените