Да й е за урок

Когато съпругата на Йън Ашър - Лора, го зарязва шест години след емиграцията им от Великобритания в Австралия, той решава да се отърве от всяка част от миналото си. И залага целия си живот - колата, дома, работата и приятелите си  - в eBay, провокиран от криза на средната възраст, която го прави известен по целия свят.

Вместо да се отчайва, британецът решава да тръгне отново - на чисто

Йън решава да продължи напред и да започне с ново начало, пътувайки из света само с един списък от житейски цели. И след четири години той вече е постигнал повечето от тях, открил е любовта отново... и живее на своя собствен карибски остров.

48-годишният Ашър, който родом е от Дарлингтън, получава 192 000 британски лири след продажбата на голямата му къща в близост до Пърт, Западна Австралия (заедно с всички вещи и мебели, които се намират в нея). Освен това, чрез eBay той се отървава и от колата си Mazda, мотора си, джета си и екипировката за парашутизъм, които е притежавал по време на брака.

Запаленият по скайдайвинга британец е предложил в eBay и запознанство с неговите приятели, както и пробен срок за работата му като младши продавач-консултант в магазин за килими.

За 100 седмици той е реализирал почти целия си списък с неща, които да направи


С разбито сърце след тежката раздяла със своята съпруга, Ашър се качва на самолета за Дубай, а оттам продължава към десетки други държави. От този момент нататък, той не поглежда назад нито за миг - и не пропилява и една минута от новия си живот.

Той изживява всеки ден "на макс" - тича сред бикове, гмурка се сред бели акули, затворен в клетка и дори прави секс в самолет, присъединявайки се към знаменития клуб "На височина една миля".

Ашър е изживял 93 от 100-те неща, които е планирал да постигне в рамките на 100 седмици. По време на тези две "невероятни" по думите му години, той овладява френския език и уменията да управлява самолет, среща се със сър Ричърд Брансън и дори участва с малка роля в холивудски филм.

Той споделя, че "някои от най-запомнящите се неща, които съм правил, е да плувам с гърбав кит - майка и малкото й в Япония, и да карам мотоциклет по Стената на смъртта. Седмицата, която прекарах, бягайки от биковете в Памплона, Испания, бе едновременно фантастична и ужасяваща".

Необичайният списък с желания на Ашър включва и "да управлявам самолет сам, да видя червените раци на Рождественските острови и т.н... За мен това бяха две невероятни години".

Освен че притежава собствен остров, "отчаяният съпруг" е открил и нова любов


По пътя той основава и онлайн мрежа за други хора като него, които чувстват, че са били свидетели само на "тъмната страна" на живота. Той пише в блога си за своите приключения и публикува сам своята книга "Продаден живот"  - още една цел, отметната от списъка му.

Преди да остане без пари, той си купува и красив остров с площ 2.2 акра близо до панамското крайбрежие, който според слуховете струва около 30 000 британски лири. И в момента Ашър строи своя дом на този остров. А макар това да не е включено в списъка му, междувременно той е успял по време на скитанията си по света да открие отново любовта.

Новата жена в неговия живот е канадката Моу, която често гостува в новия му дом. Ашър споделя пред медиите, че двамата се запознали, докато карали шейни с кучешки впрягове, но не се виждали в продължение на 15 месеца, макар че поддържали контакт.

"Когато отново се срещнахме във Флорида, прекарахме една седмица заедно в Ямайка, а след това още една в Коста Рика и така връзката ни започна да се развива," обяснява той.

Сега на хоризонта се задава и холивудска киноадаптация на книгата му

Той признава, че изборът му за построяване на нов дом е "малко случаен": "Не исках да живея на място, където ще трябва да работя, за да мога да си позволя да живея - поне през следващата година или две. Предложих на малък остров да го купя и хората там се съгласиха. Мястото е много спокойно и отпускащо".

Той живее в архипелага Бокас дел Торо ("устата на бика") - известна туристическа дестинация, разположена в близост до границата между Панама и Коста Рика. Посетителите са пленени от красивите й природни пейзажи, които включват тучни дъждовни гори, плажове със златни пясъци и коралов риф.

Не е изненадващо, че от Холивуд се интересуват от тази история и Disney искат да откупят правата за нея от Ашър.

Той споделя, че не съжалява дори за секунда за решенията, които е взел. "За мен това бе най-невероятното приключение - точно това, което преследвах. Научих, че съм много по-щастлив и удовлетворен, когато споделям тези изживявания с подходящ партньор - и че съм много гъвкав и находчив".

#1 debtor2222 15.04.2012 в 15:17:15

Всичко това е осъществил, защото е имал пари. Ако бяха имали с деца с бившата си жена, сега щеше да бъде роб за цял живот. Човекът се отървал по един чудесен начин, какъвто не спохожда почти никой мъж на Запад. Там жените са истински харпии. И българките уверено вървят по техните стъпки. Общо взето, мъжете за застрашени от изчезване. Вероятно ще останат само обратните.

#2 Rodrigo Diaz de Vivar 15.04.2012 в 15:55:18

Редакторът е за първи клас. Това "й" в заглавието на статията каква цел има? Има си ударено "и" в българския език, различно от "й". Ама то пък web дизайнера има затруднения с настройката на енкодинга във webcafe, въобще мъка, мъкаааааа ... Ей сега ще го напиша и ще излезе някаква гадна история. Ето го удареното "и": ѝ

#5 Hush spasitel 16.04.2012 в 02:30:55

Абе кой кого е зарезал не е толкова важно.Важното е след това как си организираш отново живота.Аз сменявам една пачвра с друга.Разлика само имена и националност.Загубих надежда,че има нормални психически жени за нов брак.Абе коя от коя по откачена.За да имаш брак за цел живот требва да откачш като нея със същото темпо.

#10 Мина 16.04.2012 в 12:32:04

И какъв урок по-точно трбява да е това за бившата му, че не разбрах!??

#11 Kolinsky 16.04.2012 в 14:32:45

Защо някой, който си е хвърлил парите в почивки, екскурзии и кой знае още какво се превръща от медиите в герой? Някаква шафрантия го е оставила и той си е продал къщата за 200,00 паунда, а след това е обиколил света. Уау... Супер слабо.

#12 D G D 16.04.2012 в 15:12:08

@ Rodrigo, Това "й" явно е някакво образователно недоразумение! Имам колеги, завършили средно образование около 1990-95, които даже спорят, че е правилно да се пише "комисий, организаций, инсталаций"... Както и в случая с това заглавие - така ги били учили!!!

#14 vanko1 16.04.2012 в 16:31:02

ама много ти се кефя, пич, не съм разведен, щото не съм се женил, ама мисля да направя две-три шантави неща

#15 imperiall 16.04.2012 в 17:16:24

Поредният неуравновесен изкукуригляк. Забелязала съм такива "щастливци" да прекарват живота си основно по екскурзии, ама все не могат да се нарадват. Списъкът е безкраен, интересите също.

#16 nakadetaka 16.04.2012 в 17:23:30

Какво толкова ви подразни не разбрах , продал си е пича всичко и си е дал малко оф и време за себе си..ама не били това мечти! - е що? невъзможни трябвало да бъдат - еми да ви кажа за 90 % от хората да си продадат всичко и да отпрашат на някъде е невъзможно дори като идея да им се роди в главата. Евала на пича - намерил е каквото търси.

#17 fALLEN 16.04.2012 в 22:00:45

aбе общо взето като видите на "импертатрицата", да знаете че нещата са точно наобратно. това е добър ориентир. ;)

#18 fALLEN 16.04.2012 в 22:01:10

*на императрицата мненийцето, исках да напиша.

#19 imperiall 17.04.2012 в 00:59:36

а обратното на този ориентир е Гей.

#20 imperiall 17.04.2012 в 01:04:33

Това горе е висок праг на "щастливост" с елемент на внушение, че пича е в пъти по-щастлив от някой, който "преди да остане без пари НЕ си купува красив остров".

#21 fALLEN 17.04.2012 в 01:06:34

това е добър ориентир. ;) -- а обратното на този ориентир е Гей. ----- pwnd

#22 Маймун 17.04.2012 в 05:56:29

Явно има един извод от цялата тази история -живей като пич и курвите сами ще дойдат.

Новините

Най-четените