Най-ужасяващите филми за Хелоуин

Хелоуин! Дори да не сте от тези, които следват американската традиция, маскират се, проливат изкуствена кръв и купонясват със себеподобни чудовища, винаги можете поне да погледате хорър филми. На този ден, в самия край на октомври, имате цялото необходимо извинение за това и няма нужда да се чувствате зле, задето го правите.

Но ако сте се уморили да гледате „Петък 13-ти", „Писък", „Кошмари на Елм Стрийт", „Психо" и други отдавна втръснали филми на ужасите, тази година имате шанса да откриете напълно непознати и невъобразимо ужасяващи техни алтернативи.

За щастие жанрът предлага доста независими продукции (извън клишетата за зомбита, серийни убийци и чудовища), за които може и въобще да не сте чували, но които ще направят Хелоуин незабравим - било то и по един откровено травмиращ начин.

Това е една скромна част от тях, в която има предложения както за не толкова привикнали с жанра зрители, така и за най-калените ветерани.

#1 Стако 31.10.2014 в 20:33:26

Искам най-напред да започна с това, че Традицията далеч не е Американска. Би било хубаво да си направите малко проучване преди да пишете глупости. Традицията е Ирландска, оттам тръгва първо по Европа, а след това се индустриализира така пошло от Щатите. А какво представлява самата традиция вече си прочетете сами. Омръзнало ми е от некомпетентни изказвания като това относно този празник. И аз не обичам Америка, и има защо, но айде да си казваме това което е така както е. Впрочем, Великденския Заек също не е от САЩ, а е Германски жител. Както и да е. Нататък - този списък е абсурден. От всички безизвестни филми, било то нови или стари, къде пък подбрахте тези, дето са най-излишни? Почитател на хоръра съм от дете, вече над 10 години активно следя жанра и гледам всяко едно нещо, което мога... Afflicted? The Will and Testament of Rosalind Leigh? The Possession of Michael King? Ето ви малко не толкова известни заглавия, които са добре заснети, независими и със замисъл отвъд "нека бъда гнусен филм с излишни количества кръв". Мога да пиша и за още филми, но няма да го направя, с надеждата следващия път като пишете такава статия, да потърсите нещо стойностно... и по възможност, да знаете за какво пишете.

#2 Desecrator 31.10.2014 в 23:18:23

Какво им е на „ Martyrs “ и „Inside “ - брутални са.

Новините

Най-четените