Pew Research: 62 на сто от българите имат доверие в Путин

62 на сто от българите одобрява действията и имат доверие в руския президент Владимир Путин. Това сочи изследване на центъра Pew Research, проведено през 2019 г. в 33 държави, чийто фокус е отношението към Русия и руския лидер.

Доверието към Путин в България е най-високото от всички изследвани държави. За сравнение, в Чехия 33 на сто споделят същото мнение, в Унгария - 28 на сто, в Литва - 23 на сто, а в Полша - едва 15 на сто.

В западноевропейските страни вярата в действията на руския държавен глава също е ниска. 17 на сто от шведите казват, че имат доверие в Путин. Това мнение изказват и 21 на сто от испанците, 24 на сто от холандците, 28 на сто от французите.

Положително остава и отношението на България към Русия като държава, въпреки че и тук общите проценти на одобрение спадат.

73 процента от анкетираните българи споделят, че имат положително отношение към Руската федерация. Този процент е толкова висок единствено в Словакия - 60 на сто.

В страни като Чехия, Унгария и Литва този процент варира между 35 и 29 на сто. В Украйна средната стойност на положителното отношение към Русия е 32 на сто.

По-критични са западноевропейците, от които само 31 на сто изявяват одобрение към Русия. Най-негативно настроени са шведите с 12 на сто, холандците с 23 на сто и британците с 26 на сто. 25 на сто от австралийците също виждат Руската федерация в добра светлина.

Изследването на Pew Research показва и че младите хора в западните държави като цяло са по-склонни да гледат положително на Русия, отколкото по-възрастните им сънародници.

В бившия Източен блок обаче тенденцията е обратна. В България, Чехия и Словакия хората над 50 години са по-склонни да харесват Русия, отколкото анкетираните на възраст между 18 и 29 години.

#2 GETI 09.02.2020 в 15:59:42

Малииий, толкова нпо-та, фондации, грантове, закуски и пр...и накрая губят 62 %. Камари пари хвърлят да отворят очите на хората за Русия , Москва, Путин и въпреки това има хора които продължават да мислят със собствените си глави, на вместо да слушат по-умните...и по-красивите ! Ше се набиват канчета в Козяк, нема начин.

#3 GETI 09.02.2020 в 16:02:39

Иначе, Русия има този голям процент на подкрепа благодарение на козяците. Исторически тя дава шанс за възстановяване на българската държава, въпреки, че впоследствие ни ощетява многократно страхувайки се от една голяма и силна България. Лош шанс е попадането ни в сферата на влияние на Съветският съюз след ВСВ, но въпреки това държавата търпи някакво икономическо развитие. Има отлична образователна система, селско стопанство и сравнително добро здравеопазване. За сравнение Козяците превърнаха България в подмандатна територия, от която целта им е само да гепят и да ни ползват като фронтпост за техни стратегически интереси. Имат ни за толкова прости, че дори не се опитват да вербуват интелектуалци или хора с репутация, а ни назначават малоумна или зависима колониална администрация. Цв. Цв. е най- доброто с което разполагат. Е как да ги одобряваме! Всичко си има цена, просто е така.

#4 vikki 09.02.2020 в 16:44:19

Ало, русофилите, прочетете внимателно последния абзац и се сетете защо Мойсей е водил 40 години евреите из пустинята, за да открият Обетованата земя (самият той също не доживява събитието). За да умре и последният роден в робство... Вие имате и друг избор - куфара, гарата и Москва!

#5 dedo adji 09.02.2020 в 17:33:13

Рейтингът на Путин катастрофално пада. Само преди 2-3 месеца кавалерът на ордена на намсикво Малинов го беше изкарал 82%. От Пю пюкнаха студен душ - само 62%. Така ако я кара, докато се пенсионира, я му останат 22, я не. От което той, засрамен, ще се скрие в Сибир. Пюкалите не уточняват какви въпроси е съдържало изследването им. Имам ли доверие в Путин? ЗА КАКВО? Пълно и безапелационно доверие нямам и в брат си. Бих му се доверил, че тоя мандат няма да завладява България, но не и, че няма да ни продаде на султана. Както впрочем, нямам доверие нито на Тръмп, нито на Макарон, нито на другите тартори от Брюксел. Одобрявам ли действията на Путин и руската федерация? Кои действия? Не одобрявам ракетата по МН17, но дори холандците, които му вярват само на 12%, не намериха нужната връзка с нея. Дали одобрявам завземането на Крим няма значение, одобряват го милион и половина кримци. Не одобрявам цените на нефта и газа за Българите. Ще одобря тоя или тия, които ги доставят по-евтино, ама нещо не виждам такива. Който не одобрява канал Путник да слуша Истанбул радиосъ и да гледа сериали за паднали листа ли беше.

#6 Онуфрий 09.02.2020 в 23:46:38

Тези 62% (ако са верни) просто говорят за шизофренността на електората. Искат европейски пенсии и заплати, обаче веят червени знамена (имаше такива снимки). Така е то - еврогейовете дават субсидии, обаче къде ще се мерят те с жужету, който е мъжкар номер едно. Нито е за смях, нито е за плач. Диагнозата е тежка, но ясна.

Новините

Най-четените