Един различен рожденик

Един странен рожденик празнува своята 98-ма година в деня, в който САЩ отбеляза независимостта си. Националният военноисторически музей навърши почти век.

Той е създаден още по времето на Първата световна война със заповед от 4 юли 1916 г. на главнокомандващия армията, "за да се съхранят за вечни времена всички предмети, свързани със събитията, които бележат най-важните страници на нашата военна история..."

Над 27 хиляди експоната си почиват в експозициите на музея. Тези от тях, изложени пред сградата, напомнят за гробище на стара военна техника, но снимките в галерията представят всяка машина от различен ъгъл.

#2 boris 07.07.2014 в 14:16:36

Да ни е жев и здрав музея още пет пъти по толкова години. Лошото е, че май скоро както е тръгнало цялата ни армия ще приюти.

#3 deowin 07.07.2014 в 21:03:31

Нищо против самия музей, но не бях силно възхитен от избора на fisheye обектив и 'арт' филтър - някак пошло и тривиално, особено пък като съм бил в музея и знам колко всъщност прозаично, ако не направо соц-стил унило, изглежда на живо. Снимките от галерията ми напомниха на това: http://realestate.aol.com/blog/on/deceptive-listing-japan-pool/

Новините

Най-четените