Трейлърът, който счупи рекорда на Star Wars

Краткият тийзър трейлър към предстоящия фентъзи мюзикъл „Красавицата и звяра" счупи рекорда за най-гледан тийзър в първия ден от появата си - рекорд, който досега се държеше от „Междузвездни войни: Силата се пробужда".

От Disney се похвалиха, че през първите си 24 часа в мрежата новият им тийзър е събрал общо 91.8 млн. гледания, с което надминава 88-те млн. на втория тийзър на „Силата се пробужда" през 2014 г.

Другите два филма с рекордна популярност на тийзърите също са на Disney - „Първият отмъстител: Войната на героите" (61 млн.) и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (34 млн.).

Големият интерес към „Красавицата и звяра" до голяма степен е предизвикан от участието на Ема Уотсън в главната роля.

Звярът е изигран от друг британец, Дан Стивънс, а в актьорския състав са още Иън Маккелън, Ема Томпсън, Кевин Клайн, Люк Еванс, Юън Макгрегър и Стенли Тучи. Филмът ще излезе през март 2017 г. и се  очаква да продължи тенденцията на Disney за разбиване на стереотипите от класическите приказки и изграждането на силни и независими женски персонажи.

Тенденцията за модерен тип принцеси с твърд характер се забелязва поне от „Храбро сърце" нататък и е продължена от анимации като „Замръзналото кралство" и игрални филми по приказки като „Господарка на злото".

Все още не е ясно доколко „Красавицата и звяра" ще се придържа към сюжета на приказката, а тийзърът не разкрива подробности за това.

Единственият кадър на Ема Уотсън в него обаче е достатъчен, за да му донесе рекордните гледания.

Що се отнася до цялостни трейлъри с най-голяма популярност, рекордът все още се държи от финалния трейлър на „Междузвездни войни: Силата се пробужда" и неговите над 112 милиона гледания за първите 24 часа.

#1 e-mil 25.05.2016 в 18:53:30

"Тенденцията за модерен тип принцеси с твърд характер се забелязва поне от „Храбро сърце" нататък..." Вие по навик си дрънкате за принцеси, само че в тази история девойката не е принцеса. Но дори и без това пак грешите за тенденцията. Ако бяхте чели приказката или поне гледали някоя от многото екранизации щяхте да знаете, че именно в нея момичето е със силен характер. Взема самостоятелни решения, опълчва се на близките си и т.н. Нещо повече - бащата е с подчертано по-слаб характер от нея. Да не забравяме, че приказката е писана преди няколкостотин години. А за филмите ви е много къс кръгозорът. Примерите са много и са снимани все преди "Храбро сърце". Принцеса Момоноке беше боец - силен женски образ. В "Анастасия" също главната героиня минава сама през множество премеждия. В "Атлантида: Изгубената империя" дъщерята на краля определено се държи като лидер. И Покахонтас не беше типичната принцеса. В "Мулан" момиченцето е силен персонаж. А принцесата в "Рапунцел и разбойникът" пък направо си беше фурия. Ама те са десетки. Не знам къде сте гледали през всичките тези години, но определено не е в киното. Дори в нашата доскоро патриархална страна има такива примери - да кажем Сирма войвода, Боряна войвода, Гроздена войвода и т.н. Те са били реални личности, но са се превърнали в легенди, за които народът е разказвал приказки. И въобще сте закъснели с поне няколко хиляди години да забележите "модерните" принцеси. Ако се върнете до древногръцките митове и се запознаете с дъщерите на Зевс съвсем ще ви се объркат представите за силните и независими женски персонажи. Малко повече обща култура няма да ви навреди. Опитайте, то не боли!

#2 ImaIma 25.05.2016 в 21:25:40

"Малко повече обща култура няма да ви навреди. Опитайте, то не боли!" Общата култура на всеки е различна, няма начин да знаеш всичко. Благодаря ти, ще прочета за дъщерите на Зевс.

#3 e-mil 27.05.2016 в 00:28:03

Ами... не. Когато си автор в специализирана област не може да е кой знае колко различна. Нормалното е да си познаваш материята, а общата култура е един минимум. Дори в случая "Красавицата и звярът" е една от най-известните световни приказки. Сигурно има над 10 кино екранизации, а телевизионните варианти са неизброими. Освен това какво означава: "Все още не е ясно доколко ще се придържа към сюжета на приказката"? Ми като не е ясно, как причисляваме филма към въображаемата тенденция? Пък дори и обикновен зрител би се зачудил на твърдението, че силните женски образи са се появили с "Храбро сърце". Примерите, които дадох не са някакви забравени творби. Все пак "Покахонтас" спечели 2 оскара и Златен глобус. "Анастасия" беше номинарана за 2 Оскара и 2 Златни глобуса, макар и само за музика. "Мулан" и "Рапунцел и разбойникът" също получиха номинации на Оскарите и Златните глобуси. Тоест, това са известни филми от последните 20 години, които бяха популярни и в България. Не може да пишеш за филмови приказки и да не си ги чувал. Същото е и с народните ни герои. Не е задължително да знаеш кога е родена Сирма войвода, къде е живяла и какво е направила. Достатъчно е да си чувал, че е имало жени войводи и това също е един минимум по българска история, който всеки би трябвало да знае. Поне по мое време се учеше в училище. Останалото е разбираемо - жената боец винаги е събитие, съответно за тях има песни, а народните песни са вид приказки. А за древногръцката митология не знаех, че някой може да не е чувал. Ми то там е пълно с жени богини и някои от тях са въоръжени. Например Атина е богиня не само на мъдростта, но и на войната. Как може една богиня да не е силен образ? Музите на изкуствата пък всичките са жени - даже Мелпомена носи меч или бухалка... като аналог на театралните реформи.

Новините

Най-четените