Хорър-комедии - или какво да гледате около Хелоуин

Дните около Хелоуин са изпълнени с търсенето на подходящо парти (такива дори у нас вече има почти навсякъде) за вечерта на 31 октомври, както и на достатъчно сполучлив и интересен „образ“, което е доста по-трудната задача.

Но има и друг, много по-лесен, а може би и приятен вариант – филмова вечер вкъщи.

Все пак Хелоуин се пада в работен ден, следващият също е такъв. Така че защо да не го прекарате вкъщи сам, с любимия човек или с цяла компания и нещо добро за гледане?

Нормално е първо да се замислите за някоя доказана класика от хорър жанра. Не всеки обаче харесва наистина смразяващи кръвта истории за серийни убийци, които по-късно водят до проблеми със заспиването.

Решението – хорър-комедии.

Това е онези особен поджанр, който се шегува със своя родоначалник, а често парадира и някои от клишетата в него – от глупавите и бързо умиращи тийнейджъри, през влизането сам в тъмна изба или таванско помещение до принципа "от 15 души в началото ще оживее само един... и убиецът, за да има продължение".

Ясно е, че именно заради тези клишета в много чисто хорър филми дори сега могат да се открият комедийни елементи, граничещи с абсурда. Но при хорър-комедиите всичко е умишлено, което създателите им умело използват, за да прикрият понякога не особено високото качество на сценария или актьорската игра.

В галерията ни можете да видите няколко хорър-комедии, които са напълно подходящи за една филмова вечер за Хелоуин.

Новините

Най-четените