Винаги с Израел, никога срещу "Хизбулла"

България продължава въздържанието си да назове "Хизбулла" като виновник за атентата на бургаското летище Сарафово.

В момента няма достатъчно доказателства за това, заяви премиерът Бойко Борисов след среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху.

Правителството и президентът на Израел приписват на ливанската групировка и Иран първият в историята на прехода ни терористичен акт.

Тел Авив настоява "Хизбулла", чието политическо крило участва в управлението на Ливан, да бъде призната като терористична организация от европейските държави, но ЕС няма единно становище по въпроса.

"Категорично казах на премиера Нетаняху, че винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда терор, стига да имаме достатъчно доказателства", отсече Борисов, който е на официално посещение в Израел с 12 министри.

Коментар за виновника ще има след като разследването даде резултат. "Работим много близко с Израел, Съединените щати, Великобритания и всички служби, които имат и могат да съберат информация и да помогнат на разследването, за да имаме категорични данни за всички извършители на това престъпление", допълни премиерът.

"Имаме безспорна информация, че тази атака е дело на "Хизбулла", заяви Нетаняху в отговор на bTV. "Тя е същата като неуспялата атака в друга страна срещу туристи. И знаем какво казваме. Ние не предполагаме, а знаем, че е "Хизбулла", а тя работи в тясно сътрудничество с Иран", добави той.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 11.09.2012 в 18:54:04

Този път ми харесва реакцията на Бойко Борисов. А изявленията на Нетаняху ... лишение са от всякакво уважение към истината и фактите за нейното доказване. ==== "Имаме безспорна информация, че тази атака е дело на "Хизбулла" "Тя е същата като неуспялата атака в друга страна срещу туристи. И знаем какво казваме. Ние не предполагаме, а знаем , че е "Хизбулла", а тя работи в тясно сътрудничество с Иран" ==== Доказателства? Не. Достатъчно е, че Те знаят какво казват. Те не предполагат, Те знаят. Такава агресивна самоувереност отблъсква.

#2 Bobby_gBG 12.09.2012 в 00:14:43

Мдам голямото доказателство, приличала била атаката на нещо което било плунирано от хизбула... Аман от войнолюбци. Тез ционисти не им ли писна от таз наглост!

#4 Ebola 12.09.2012 в 07:47:19

Подкрепям Rodrigo Diaz de Vivar - щом българското правителство няма данни - правилно е да не прибързва със заключенията!

#6 паяка 12.09.2012 в 10:08:16

Нагли чифути.

#7 Зеленото човече 12.09.2012 в 10:48:20

Години наред различните правителства запазиха що-годе неутралитет по отношение на този конфликт – Израел-Хизбулла. И беше добре, даже много. Сега ББ реши, че ще е най-добре да започне да лиже задника на Израел. Жалко.

Новините

Най-четените