Бойко Борисов просто спазва процедурата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще приеме мандата, ще обяви кабинета си пред журналистите - и ще върне мандата веднага, за да не се губи време.

"Утре ще приема мандата и още там ще обявя кабинета и ще върна мандата, така че да спестя време, около половин час, до даването на мандата на следващата партия - каза пред журналисти Борисов в парламента. - Вече е видна тройната коалиция".

Както стана ясно, очаква се правителството, предложено от най-голямата политическа сила, да бъде отхвърлено, и мандатът да бъде даден на БСП, които вече са готови с т.нар. от тях "програмен кабинет".

На въпрос за коментар на твърденията на Коалиция за България, че от ГЕРБ оказват натиск върху конституционни съдии, Борисов заяви: "Това са пълни измишльотини. Тези хора се договориха. Явно много пари са си раздали. И тези трикове го показват непрекъснато. Това е тактиката на комунистите - техният грях го преписват на другите".

Соцдепутатката Мая Манолова пусна твърденията, че ГЕРБ оказвали натиск върху конституционните съдиии с цел да се произнесат за касиране на изборите, което иска ГЕРБ.

В Конституционния съд ГЕРБ нямат мнозинство. 12-членният КС е от хора, свързани по-скоро с управлявалите преди ГЕРБ, тъй като съставът му се подменя на всеки 3 години с четирима нови членове.

ГЕРБ успя да вкара там бившия си депутат Анастас Анастасов, както и бившия зам.- председател на  Върховния касационен съд и председател на наказателната колегия на ВКС Гроздан Илиев за конституционен съдия от квотата на Народното събрание.

Конституционен съдия стана и бившият главен прокурор Борис Велчев, допреди това съветник на президента Георги Първанов.

#2 daysydogy 22.05.2013 в 20:01:05

бб - безделник №1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#3 ТИМ 23.05.2013 в 15:40:32

Нелепо е човек, клел се във вярност на Партията, да говори за комунистите в трето лице! Още повече че именно лицето Бойко Методиев Борисов е предпочел да напусне МВР, вместо да напусне БКП.

Новините

Най-четените