Първанов поиска да е премиер

Ще имате възможност да гласувате за мен след януари 2012 г. Това заяви президентът Георги Първанов на среща с жителите на Търговище вчера.

Така даде зявка, че завръщането му в политиката ще е в битката за премиерския пост през 2013 г., съобщава mediapool.bg.

Според Първанов бъдещият президент трябва да пази етническия мир, да продължи водената досега външна политика, да отстоява политическата стабилност на страната.

На въпрос от гражданин ще остане ли в политиката, Първанов отговори: "Ще имате възможност да гласувате за мен след януари 2012 г".

Той допълни, че гражданска структура като АБВ след тези избори трябва да е катализатор на една по-широка коалиция и стимул за развитие на нова коалиционна култура.

На България не й е нужна нова партия, допълни той. Според него е необходимо да се създадат условия за нови коалиции, които да се формират далеч преди изборите и да са с ясни ангажименти към избирателите.

#1 MICa 11.06.2011 в 14:40:09

Коалициите webаха майката на държавата и народа! Поздрав за всяка цивилна кука със светъл костюм! И за белия автобус!

#2 Rodrigo Diaz de Vivar 11.06.2011 в 16:42:46

Белият автобус с червеният кръст.

#3 MacAllister 11.06.2011 в 22:19:05

Туй се очакваше, а и вероятно ще се случи ... то толкова няма кой, че като го предсказвах пред приятели ще изляза прав, ама това просто е продължение на тоя театър дето го гледаме толкоз години. Ако ме питате мен хич не е вече важно кой е (абе добре е да не е толкова зле с количеството нервни клетки като сегашните все пак) важно е ние какво мислим за държавата - не за страната, за родината си, за държавата - онова животно дето в него тупти сърцето на чиновник, има мускули на полицай, мисли като депутат и ни отупва за данъци само за да ни пречупва ръцете акосе наведем да работим и живеем нормално. Ако се стигне дотам, че и хроничните наивници осъзнаят, че държавния служител не служи за нищо, който и да е на власт може и да видим края на кривия макарон. То толкова грижа се хвърли, толкова стратегии, програми за развитие, закони, наредби, подредби ... та вече да работиш е престъпление - освен ако не си в ДАНС или НАП например. Страхотна услуга направиха на създателите си пожарникарското правителство - показаха и на по-лековерните какво е да накараш корупцията да се бори с корупцията - върти се върти се и все повече народ се накатерва на гърба на частника, работника и пенсионера и вика "диий ние за тебе се съсипваме от работа". Скъпо ще излезе номера с добрата мутра на онези, що направляват паричните потоци на бизнеса си чрез държавата, хората са склонни да вярват на несъстоятелни простотии, но когато доброто и лошото ченге ги заиграят едни и същи артисти ... как да кажа и бабите от село започват да изпитват съмнения. Пък Първанката, ако има акъл и знае кога да си натиска парцалите може и да пронавигира успешно през тия бързеи, даже може и да понамаже докато дружките му губят равновесие, кой го знае - все ми изглежда като чиляк дето добре се разбира с мечки - особено руски (за вълчиците си знаем), щом е жив досега начи научил се е да не ги рита по кокалчетата, както правеха по-раншните от неговия дол. Поживем увидим, както говорят мечките, а ние не е зле да синалегнем парцалие и докато ни се правят на избрани от народа фараони да вземем да се научим да ги държим изкъсо.

Новините

Най-четените