Цацаров се захвана с Цветанов

Днес в Народното събрание е внесено искане за даване на разрешение от страна на парламента за започване на наказателно преследване спрямо народния представител Цветан Цветанов, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Той допълни, че срещу бившия силов министър ще бъде повдигнато обвинение в момента, в който остане без имунитет.

Цацаров посочи, че в искането е визирано конкретно обвинение: „Така наречено допустителство по служба - въздействие в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление". Той обясни, че конкретните длъжностни лица са заемали длъжността директори на СДОТО за инкриминирания период.

Сотир Цацаров припомни, че още в началото си проверката за злоупотреби със СРС-та в МВР е показала, че няма никакъв контрол над мобилните екипи за подслушване, което е "пълна предпоставка за извършване на нерегламентирани действия".

"За формулиране на това обвинение, ние до настоящия момент не чакаме извършването на други действия по разследването, т.е ние считаме, че това обвинение при нас е абсолютно доказано. Казано по друг начин, ако НС даде разрешение и ако лицето се откаже от имунитета си, ние веднага в съответствие с разпоредбите на НПК ще повдигнем това обвинение, разбира се при гаранция на всички права, които са визирани в НПК, след което по това обвинение прокуратурата ще внесе обвинителен акт", каза той.

По това обвинение бившият вътрешен министър може да получи до 8 години затвор. Главният прокурор посочи, че в случая става въпрос единствено за използването на специални разузнавателни средства. Експертизата на паметовите устройства тепърва ще покаже дали МВР е подслушвала незаконно.

Кой движи с Пеевски?

Сотир Цацаров опроверга твърдението на Цветан Цветанов, че на среща между двамата, главният прокурор е дошъл заедно с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Дори да съм толкова некоректен и невъзпитан, пропусквателният режим в МВР особено по времето на министър Цветанов едва ли допуска такава волност от всеки, бил той и главен прокурор. На тази служебна среща влязох в кабинета не водейки никой, заварих там народния представител Делян Пеевски. Не аз определям, кой да пребивава в кабинета на вътрешния министър", заяви Цацаров.

Костинбродската къртица била от ДАНС

Сотир Цацаров заяви, че проверката за изтеклата информация за случая с бюлетините в костинбродската печатница е приключила с междинен резултат, който категорично води до извода, че „течът" на информация е с източник ДАНС, и то - лице от ръководния състав на комисията.

"Разследването продължава и в момента, проверката на бюлетините ще завърши до 7 дни. След това ще имате пълна информация и за броя на бюлетините, и за това как те са били разпределени по многомандатни избирателни региони", обясни Цацаров.

#1 Old_BG 30.05.2013 в 11:24:47

Дай Боже! Да бъде входиран при бай Ставри - тогава ще повярвам, че нещо се променя в мамковината.

#3 Conspirator 30.05.2013 в 16:44:11

Old_BG,виждам,че си се размечтал за мамковината си.Само да те питам,знаеш ли какво е допустителство.Просто обяснено,за умни хора е,че някой е допуснал да се случи нещо,което е наказуемо по смисъла на закона.Ако за това се опитват да наведат Цветанов с гръб към любимия ти бай Ставри,то това е най-голямата ГЛУПОСТ,която е раждала,ражда и пак ще роди нашата ''независима''съдебна система. Само да те попитам,предвижда ли Закона,Министърът на Вътрешните работи да живее и управлява от специализираните коли за подслушване.Да спи с операторите и да прави ''делимо'',като се натъкнат на кирия. Ако следиш коментарите ми ще разбереш,че не съм фен на Цветанов.Никак дори,но номерът,с който искат да го ''сготвят'',показва само едно.Пълна липса на доказателства и мрънкане и стъкмистика,за да подкарат криво-ляво едно дело,дето да им оправдае провеждането на Информационния преврат,дето го извъртяха на цял един Народ. И не споменавай името на бай ти Ставри,че тоя пич много бързо минава в гръб.Не викай неволята.

#4 apropos 30.05.2013 в 20:05:06

Conspirator, Не знам какво ще ти отговори ОлдБГ , но може и да си прав. От друга страна дори да не го осъдят, Ц.Ц. си го гаслужава. Нека го помотаят малко по следствените и съдебните инстанции, защото преди 3 години много се зарадвах когато Ц.Ц. започна да “лови“ престъпниците. НО ВСИЧКО ТОВА СЕ ОКАЗА КЬОР ФИШЕК. ДОРИ САМО ЗАРАДИ Ал. Петров, Ц.Ц. трябваше да си подаде оставката. Погледни фактите. - Ц.Ц. прави показна акции. - Държи престъпниците месеци в ареста. - И накрая - НИЩО, НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. Действията на Ц.Ц. бяха 200% некомпетентни. Все едно да те обвинят, че караш с превишена скорост, но без радар или камера. Просто защото така им се струва. Ц.Ц. още пове разклати доверието към съответните институциите. Надявам се че Цацаров не е толкова глупав като Ц.Ц. и има доказателства.

#5 Old_BG 31.05.2013 в 17:18:20

"""Никак дори,но номерът,с който искат да го ''сготвят'',показва само едно"""... кон спиратор, извинявай, че съм забавил отговора си - просто не влизам често в това кафене. Знам какво е "допустителство" и силно се надявам да не е по малко като относителна тежест от някакви си неплатени данъчета на Ал Капоне. Пък и все пак нашия случай не е израсъл до такива величини. Нямам нищо против и да не е клиент нашичкия при бай Ставри чак. По времето на големият Ал са познавали сифилиса, сега науката е къде-къде по напреднала и разполага с далеч по модерни средства. Малко и аз като мафиот започнах, но така - на зла круша - зъл прът. п.с. без да знам откъде иде пък тази поговорка. п.п.с. Виж Сретан - знам откъде идва.Но да не навлизаме в грубости.

Новините

Най-четените