Роди се третият претендент за трона в Бъкингам

В 4.26 ч лондонско време вчера се появи на бял свят синът на херцогинята на Кеймбридж Катрин и принц Уилям.

Детето ще е третият претендент за кралския престол - след дядо си и баща си. Бебето тежи 3.79 кг.

Щастливият татко е присъствал на раждането. "Не бихме могли да бъдем по-щастливи" - предаде той емоционално в специално съобщение. Катрин и бебето са в добро състояние и са прекарали нощта в болницата.

Британският "Гардиън" коментират, че Катрин е сбъднала своето желание да има син и припомня, че по време на присъствието й на военния парад по случай Деня на Свети Патрик, тя е споделила с военен: "Не знам все още какъв е полът на бебето, но бих искала да имам син, а съпругът ми предпочита момиче."

В съобщение от принц Чарлз се казва: "И двамата със съпругата ми сме изключително радостни да приветстваме раждането на моя първи внук. Това е невероятно специален момент за Уилям и Катрин и ние сме щастливи за тях. Да станеш дядо наистина е уникален момент в живота на всеки, както безброй хора ми казаха през изминалите месеци. Много съм горд и нетърпелив да видя бебето в близко бъдеще."

Фенове пред болницата развяха британския флаг и плюшено мече, с викове: "Даяна щеше да е толкова горда! Тя е баба!"

Премиерът Дейвид Камерън заяви, че е убеден, че Катрин и Уилям ще бъдат прекрасни родители.

Семейство Обама също отправи най-добрите си пожелания на младите родители, както и на цяла Великобритания, по повод значимото събитие.

Името на бебето ще стане известно доста по-късно, отбелязва Асошиейтед прес. Британците чакаха цяла седмица, преди да узнаят как ще се казва принц Уилям, и цял месец - неговият баща принц Чарлз. Според Асошииейтед прес бебето не може да има повече от 4 имена.

АП се позовява на факта, че повечето кралски особи са с от 3 до 4 първи имена. Кралица Елизабет Втора например е Елизабет Александра Мери, а принц Уилям е Уилям Артър Филип Луис.

 

#1 Borracho 23.07.2013 в 11:23:51

Още преди да се роди малкото царче носи вина за смъртта на една невинна, работлива и съвестна жена от простолюдието. Че и дебело се родило пише в новините, койзнае катостане царче след 40 години колко ше е кръвожадно, малкото изродче!

#2 Гризли 23.07.2013 в 14:57:37

Да им е честит сина на щастливите родители, да им е жив и здрав! Но... Странни са хората... Роди се още един хрантутник, който ще хранят, и въпреки това в Кралството е някаква огромна истерична радост от щастливото събитие! Ами това събитие, без съмнение, е щастливо за родителите и роднините. Но какво толкова радва обикновените поданици?! Ами ще има още наследници, още гърла за хранене - хората да не се изхабят от преждевременна радост!

#3 bokluk 23.07.2013 в 22:28:41

Честита рожба на щастливите родители! Разбираема е еуфорията на верноподаниците на нейно величество от Албиона. Само, че не мога да си обясня умилението и трепетните изблици на почти всички нашенски потурланковски медии от това събитие. То по би подхождало на дядо Симо Кобурга, но почти седмица телевизиите ни занимаваха ежедневно с кралското отроче ошашавения от дереджето си българин.

Новините

Най-четените