Забравихте ли зам.-председателката на парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото НС, която подаде оставка, след като скандала с тефтерчето на Филип Златанов й приписа инициалите И.Ф.? Ако сте, то нека видим какво прави днес Искра Фидосова.
Вестник „24 часа" е посветил страниците си на настоящето на бившата народна представителка, която според изданието е „видимо отслабнала" и вече е собственик на ресторант и кафене в сградата на нотариалната си кантора.
В статията надълго и нашироко се разказват всички кулинарни тайни на вталената бивша депутатка, която не се свени да сподели всичко за диетата си и любовта си към храната.
Живописните готварски разкази карат неподготвения читател да преглътне гладно, а после да си представи как бившата председателка на правната комисия с едната ръка закони е писала, а с другата е слагала бабина душица, или мащерка, на плънката от дробчета и ориз за месото.
За да се подчертае страстта на Фидосова и към правото, в материала се цитират доволни от ресторанта юристи от Монтана. Един от които, останал неназован, възкликва: "Истинска наслада е обядът в ресторанта на Фидосова. Да те нахрани ящна жена, е за предпочитане, отколкото някоя мършава женица или анорексичка да се мръщи пред чинията".
Изданието посочва, че въпреки че има готвачка в ресторанта, Фидосова сама следи за реда и дори от време на време сама готви. Страстта ѝ към кулинарията била наследена от майка й и баба й в монтанското с. Киселево, където Фидосова била отглеждана предимно в кухнята.
„24 часа" не пропуска да отбележи, че „Искра била слаба, тренирала волейбол, баскетбол", а в хвалбите към нейния новоотворен ресторант се включва и зам.-окръжният прокурор Олег Димитров: "Радвам се, че в Монтана има такова заведение, което предлага по-необичайни ястия от останалите. Всичко е премерено и дозирано, с вкус. Тук се предлагат и най-фините десерти - торти и чийзкейкове, измайсторени от самата Фидосова. Те са естествен завършек на обяда".
„От круизите и екзотичните пътешествия в Австралия, на Сейшелите, Дубай, Австрия и редица африкански държави научила много за различните кухни, но не прекалява със заемките. Най-добре според нея е храната да бъде съобразена с географските ширини и климата", продължава с портрета на Фидосова „24 часа", допълвайки, че бившата депутатка все пак се придържа към рецептите от кухнята на баба.
„Славата на заведението вече се носи и предава от уста на уста. Там отсядат и млади хора, които, загрижени за фигурата си, търсят здравословната храна", пише още вестникът.
Със сигурност всички тези детайли са способни да пробудят интереса към ресторанта на Фидосова и личността й днес - две години, след като напусна парламента и потъна в тишина около мистериозните инициали И.Ф., и няколко месеца преди местния вот.
Аууу, чи интереснууу...
Хм...май облизахте "чинията" на таз разплута филия! Що не,а