Урокът на Хайди

Политиката и шоубизнесът се държат лошо един с друг, като доведени брат и сестра, макар да се изхранват от едни и същи хора. Публиката гледа сеир и част от нея потрива доволно ръце, когато някой високопоставен държавен служител нападне известна личност или обратното.

Колкото и ниски страсти да прозират зад публичните спорове и кръвните обиди между политици и лицата на развлекателния бизнес, един от тях винаги печели.

И това не винаги са политиците. Напротив.

Когато руският вицепремиер Дмитрий Рогозин нарече Мадона „бивша к*рва" заради подкрепата й за Pussy Riot и гей правата в Русия, Кралицата на попа се въздържа от коментар.

Концертът й в Санкт Петербург през 2012-та година не беше отменен, въпреки че Посолството на САЩ издаде предупреждение към всички посетители за терористична заплаха, а активисти на Кремъл плашеха да съдят певицата за насаждане на разврат и богохулство.

По-късно Мадона излезе с позиция, в която няма и дума за близкия приятел на Путин: „Аз съм борец за свободата. Цялото ми творчество досега е свързано със защита на свободното изразяване".

Сега кандидат-президентът на САЩ Доналд Тръмп, също толкова медийно невъздържан като Рогозин, подхвърли по адрес на Хайди Клум, че вече не е толкова привлекателна, защото е поостаряла. „Вече не е десятка", каза строителният предприемач за 42-годишната манекенка.

А Клум му отвърна подобаващо - с една снимка.

Ето това е отговор. Да кажеш нещо без нито една дума. Да се защитиш без да стреляш. По-добре от гузното мълчание или обясненията с половин уста, които преследват българските политици и шоу звезди с години по жълтите медии.

На фона на разправиите между Люба Кулезич и Татяна Дончева, Илияна Беновска и Дарина Павлова, Мишо Шамара и Бойко Борисов, Николета Лозанова и Гергана Паси, реакцията на Клум изглежда като написана най-малкото от съветник по политически пиар с три дипломи.

Гледайте Хайди и се учете.

Новините

Най-четените