#Covfefe или как Тръмп заспа върху клавиатурата

Доналд Тръмп превъртя интернет с печатна грешка: един недовършен и неразбираем туит на американския президент не остана незабелязан от Twitter-обществото, което го превърна в безкраен източник на хумор и подигравка.

В полунощ на 31 май от профила на @realDonaldTrump излезе следното съобщение:

"Въпреки постоянното негативно медийно covfefe"


Дали Тръмп заспа върху клавиатурата си, дали му прилоша, докато съчиняваше поредната си люта клетва в 140 символа срещу медиите - никой не разбра.

Нищо неозначаващото буквено съчетание covfefe очевидно е резултат от комбинация между бързи пръсти и късен час, а липсващата дума би трябвало да е "coverage", т.е. - "медийно отразяване".

В продължение на повече от 6 часа обаче този туит остана да краси профила на президента, а критици, зевзеци и любители на meme-културата се занимаваше с въпроса какво е искал да каже лирическият герой с формулировката "covfefe".

За да се стигне дотам, че говорителят на Белия дом Шон Спайсър беше принуден да обяснява какво е "covfefe", ето какво се случи междувременно:

Кайл Маклоклан - агент Дейл Купър в Туин Пийкс - написа: "Не ме питайте, и аз не знам" със сцена от новия сезон на сериала на Дейвид Линч:

Meme-то с "Covfefe" се появи и на дъската за комуникация с извънземни, която Ейми Адамс използваше в Arrival:

"Това го знам!"

"Имам треска и единствената рецепта е още повече COVFEFE"

"Най-после разбрах какво прошепна Бил Мъри на Скарлет Йохансон в края на "Изгубени в превода":

Принцеса Лея: "Обичам те"

Хан Соло: "Covfefe"

"Не съди за книгата по корицата й - освен ако е тази" или "Моето covfefe" по Доналд Тръмп

Дори CNN направи анкета с хора по улиците на Ню Йорк, които бяха помолени да отговорят на въпроса "Как се произнася Covfefe"

А Хърмаяни от "Хари Потър" знае правилния отговор: "Казва се ков-ФИ-фи, а не ков-фи-ФИ"

"Covfefe ми напомня на френския на Джоуи от "Приятели"

Дори Хилари Клинтън не пропусна да се позабавлява на гърба на Тръмп, който продължава да я нарича "нечестната Хилари" в един от последните си туитове:

Колкото повече скорост набираше истерията около "covfefe", толкова по-неадекватно беше мълчанието на екипа на Тръмп. В крайна сметка президентът на САЩ най-после събра смелост да изтрие сгрешения си туит и реши да отвърне на удара, като тролне Twitter със следния коментар:

"Кой може да отгатне какво е истинското значение на covfefe??? Забавлявайте се!"

Ето така абсурдният въпрос "Какво е covfefe" стигна до залата за пресконференции на Белия дом, а вместо говорителят на Тръмп Шон Спайсър да признае, че става дума за неволна грешка, той я превърна в конспирация....

"Мисля, че президентът и малка група хора знаят какво означава covfefe", каза той пред журналистите.

 

#2 Kirile Barbas.311962935907471 01.06.2017 в 10:55:48

Ха, Фрида, Фрида, ами, че тя повече от половината америка е на руските евреи. Нищо странно!

#3 Дракон с кисело зеле 01.06.2017 в 14:44:24

Верно ли една печатна грешка в Туитър предизвика всичко това?

#4 deowin 01.06.2017 в 18:46:37

>печатна грешка Печатна грешка може да е когато Тръмп пише unpresidented, honer, hardon, Venezeula, nucular, pervail, brake, judgement, dummer и прочие, макар че честотата, с която Тръмп допуска такива грешки по-скоро сочат за въпиюща неграмотност. Случаят с covfefe изобщо не е от същия калибър. Помисли защо.

#6 deowin 01.06.2017 в 20:59:39

>Mоже ли да е чак толкова неграмотен Че е неграмотен е повече от очевидно - има купища правописни грешки в негови туийтове, а и нивото му на изразяване е на третокласник (според лингвистични изследвания на речите му). Отново повтарям - covfefe не е правописна грешка. Не е като да е написал "I'm having a cup of hot covfefe" (което дори не би било правописна грешка, а някакъв брутален fatfinger). Обяснението, следователно, не може да е обикновена неграмотност, от която, да, Тръмп има в повече. Няколко възможности са посочени в статията - "Дали Тръмп заспа върху клавиатурата си, дали му прилоша".

#7 dedo adji 01.06.2017 в 23:45:01

Каквото и да е кофифито, не е повод за импийчмънт. Следователно Тръмп си остава най-могъщият по света и у нас. А дребните рибки нека го ръфат.

#8 deowin 02.06.2017 в 00:03:03

>не е повод за импийчмънт Никой не е споменавал и бегло подобна идея. Естествено, че не е. Повод за импийчмънт може да се окаже бързо развиващото се разследване за връзките на Тръмп с Русия, но, ако се окаже, че това covfefe е резултат от прилошаване, може би временна загуба на съзнание, то Тръмп може скоро съвсем естествено да напусне политическата сцена в дървен костюм. Това съвсем не е невъзможно като вземем доста напредналата му възраст, доста лошата му физическа кондиция, и пълното му въздържание от физическо натоварване под претекст, че за него енергията на човека била крайно количество, което се изтощавало когато ходиш пеша, качваш стълби, или, не дай си боже, тръгнеш да тренираш тялото си (негови думи). Например, преди няколко дни във Сицилия присъстващите държавни лидери се разходиха пеша, докато Тръмп предпочете да ги последва в количка за голф, защото половин километър ходене пеша му се сториха твърде много: http://www.businessinsider.com/trump-golf-cart-g7-sicily-2017-5 Сходно, още в началото на президентството му се говореше, че в Белия дом хората с офиси, твърде далечни от Овалния, имат значително по-малко сила, защото Тръмп буквално не ги вижда. Вторият етаж бил за аутсайдерите, защото Тръмп стълби пеша не качва. Разбирам ако харесваш Тръмп, защото виждаш себе си в старото му тлъсто провиснало импотентно и практически нефункционално туловище, но все пак може би трябва да се замислиш, че вероятно нямаш много общо с него освен физическите характеристики и, вероятно, тъповатия, злобен, егоцентричен характер.

#9 dedo adji 02.06.2017 в 00:41:16

Като оставим настрана кой колко харесва или прилича на Тръмп, въвежда се ново правило за организацията на работата в белия дом. Че президентът трябва да ходи до отдалечените офиси и да качва стълби, вместо да привика нужните му хора в овалния кабинет. Това вече може да бъде повод за импийчмънт. Без да имам и хилядна от властта на Тръмп, когато искам да чуя доклад от подчинените си, ги викам при мене. А ако случайно надене дървеното пардесю, също няма проблем. В овалния кабинет се настанява вицепрезидентът и животът продължава.

#11 deowin 02.06.2017 в 17:53:14

>според теб зад covfefe стои смисъл, който никой не схваща Нещо такова. Според мен никой не знае каква е причината Тръмп да изцепи нещо такова и да го остави няколко часа онлайн. Но причина има, и каквато и да е тя, вероятно изобщо не би била ласкателна за Тръмп ако се разбере.

#12 Илия 02.06.2017 в 20:31:07

Не разбирам за какво му ръфат цървулите разни скучаещи кретени в туитър и шитбук! Човекът се опитва да им стегне държавата, те се лигавят!

#15 Citizen X 03.06.2017 в 15:40:42

Или се е накукал и дремнал, или е видял малко светлина в тунела. Деоуин очерта праавилна посока на мислене

Новините

Най-четените