Ница, не е Nice, ама никак

Що за чудовище трябва да си, за да мачкаш хората с 19-тонен камион в продължение на 2 км?

Това се питат повечето от коментиращите в социалните мрежи атаката в Ница от тази нощ.

Тържествените фоеверки по случай националния празник на Франция, изстреляни от плажа на красивия курорт, предизвестиха най-тъжното отбелязване на Деня на Бастилията в историята на страната.

Трагичната снимка на детенце с кукла, загинало в следствие на своеволието на един болен (а може би радикализиран) ум обикаля социалните мрежи, точно както миналата година обикаляше надписът Je suis Charlie, а след това френският трибагреник и Айфеловата кула:

"Като баща, тази снимка ме кара да се чувствам зле, уморен и ядосан":

Креативните умове по света отново изразяват своето възмущение и безкрайна тъга чрез карикатури - вижте някои от тях в галерията.

А ето и други интересни, искрени и безкрайно точни артистични реакции на трагедията в Twitter:

"Ако всички велики сили в света се съберат заедно, те лесно ще се преборят с тероризма. Но те не го правят. Защото..."

#1 NannyOgg 15.07.2016 в 15:10:44

Из Етичен кодекс на българските медии: Ще уважаваме желанието на хората да не бъдат безпокоени в скръбта си. Няма да публикуваме информация или снимки за личния живот на деца, освен ако не е от значителен обществен интерес. Ще се придържаме към добър тон и благоприличие в нашите публикации. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- На фона на една невъобразима трагедия, копирахте снимка на убито дете. ЛУДИ ЛИ СТЕ И КЪДЕ Е ЧИСТО ЧОВЕШКАТА ВИ МЯРА?

Новините

Най-четените