Националната телевизия отваря чакри и третото око

Новата година започва с добра новина за почитателите на мистиката и конспирациите. Учудващо, но благата вест не долита от телевизии като "Скат" или някоя друга кабеларка, а от по-малката щерка на Телевизията-майка - БНТ 2.

Тя гласи, че вместо тежки политически анализи и надприказване в ефир в неделните следобеди зрителите на БНТ 2 ще попиват знания за окултното от "Новото познание".

Пътеводител в необятния свят на тайнственото и конспиративното ще бъде Стойчо Керев - автор и водещ на предаването с многозначително име.

Вече си представяме как в неделя в 18:30 часа зазвучава интрото от "Досиетата Х", за което обществената телевизия е платила доста нескромна сума авторски права. Инвестицията си заслужава, защото дори и по-разсеяните обръщат глава към екрана - все пак истината е някъде там. Други просто се надяват пак да зърнат Джилиан Андресън като млада, но уви, вместо нея на екран се материализира Керев.

Той представя себе си, а след това и ко-водещия на предаването - Катерицата Беатрис, безвъзмездно дарение на БНТ от маг Илиян в полза на общественото благо и познание.

Пилотният брой е посветен на няколко теми, първата от които е с космическа и астрономическа насоченост. Водещият ще разисква въпроса случват ли се всъщност слънчеви затъмнения, или всичко е зъл и подмолен заговор с цел измъчване екипите на българската обществена телевизия. В дискусията се включват оператори на БНТ, били на Камен бряг през 1999-а. Всички са съгласни, че слънчеви затъмнения в действителност не съществуват.

Тема номер два - кацал ли е човек на Луната?

Гост в студиото - госпожа Лидия Булева, преподавател в начален курс в столично СОУ. Учителката вече придобива статут на истински интернет инфлуенсър с твърденията си, че кацането на Луната е холивудска продукция. Някакви неуки родители оспорват мнението й и поставят под въпрос компетентността й. Сега Булева е в БНТ 2, за да изложи по-подробно тезата си. Всички се съгласяват, че човек не е кацал на Луната, няма и да кацне, освен ако не е руснак. Само китайците изпратиха някакви треволяци, но те увяхнаха скоропостижно.

Следва кратък телепазарен прозорец, за да починат малко мозъците на аудиторията от поетата информация и просветление.

След рекламите идва ред на пряко включване на зрители по телефона. Голяма част от тях са дълбоко убедени, че са преродени версии на велики личности. За кратко време се обаждат двама Наполеоновци, един Мусолини и един Александър Велики. Обсъжда се и познала ли е Ванга (много ясно, че да!) и как точно се пренасочва енергия от третата към седмата чакра (отговор: трудно).

Гала гледа със сълзи на очите - и в най-смелите си мечти не си е представяла такова предаване.

Учените от БАН също гледат със сълзи на очите, докато си горят ритуално дипломите.

Последният блок на предаването е отделен за световни конспирации в политиката и обществения живот. Керев обяснява, че Сорос е рептил и вече е на възраст от над 1000 години, въпреки че изглежда на малко по-малко. Светът се контролира от тайните общества на масоните и илюминатите. Те са толкова тайни, че дори и малките деца вече са ги чували, но това не бива да ви разсейва.

Лек спор между Керев и Катерицата Беатрис се заформя само около въпроса плоска ли е Земята, или е във формата на поничка, но в крайна сметка водещите се обединяват около мнението, че Земята, разбира се, е плоска. Доказателство за това е, че слънчевите затъмнения не съществуват. С тази информация предаването бива закрито.

Който иска да научи повече за новото познание - може да го стори на www.ВангаБешеПрава.bg .

#1 Solmyr 17.01.2019 в 18:40:30

Керев търси познание там, където няма. В преобръщането на гледната точка и създаването на лъже-идеали. Той е любител не на истината, а на метафизиката, за която винаги се е твърдяло, че е лъже-наука, и следователно измама.

#2 скучко 17.01.2019 в 18:46:22

Няма Керев, няма Мерев вее. Земятя е плоска! Точка.

#5 vikki 18.01.2019 в 08:03:45

Конспирация, де! Вгледайте в Кръглата маса отпреди тридесетина години - рептил до рептила, ама тя Ванга го предрече - от "Курск" ке потъне до Ф16 ще приземи Икар от запаса...

#6 rare case 18.01.2019 в 09:36:19

"Вяра и общество" e едно от най-стойностните предавания, не само по БНТ, а Горан Благоев е ерудит и изключително почтен човек. НО....това няма как да го разбере човек, обсебен он "световната конспирация"!

#8 ММ 18.01.2019 в 17:09:02

"Учените от БАН също гледат със сълзи на очите, докато си горят ритуално дипломите" Ръководени от професор Филипов. В резултат на ритуала са призовани група извънземни, които разкриват на обществеността, че всъщност за траки. Разкрива се , че траките са най-древният биологичен вид на планетата, като преди 40 хиляди години колонизират космоса. Карта на колониите и цялото тайно знание бива кодирано и изписано с птичи фекалии в пещерата Магура. По някое време загрижени за опитващите се да еволюират в хора питеци траки са се връщали на планетата и са станали известни като прабългари. Разказаното бива потвърдено от Розмари де Мео, която разчита генетичната си памет и си спомня изброените събития.

#9 sim4o 18.01.2019 в 17:30:21

violatоr | 18.01.201911:19 "Вяра и общество" е предаване на религиозна тематика. А религиозността е едно от най-ярките практически проявления на човешката глупост. Християнството не прави изключение и като всички останали религии е едно суеверие. ----------------------- Безспорно първо място за странно вярване печелят мичуринистите-атеисти .. Те, без абсолютно никакво доказателство, вярват в теорията, че Животът е възникнал съвсем сам, напук на Термодинамиката, на някакво усамотено място на Планетата Земя .. После, както е по учението на Мичурин , организмите са се изменяли, заради околната среда .. Атеисти .. Всякакви неуки хора, дето се нуждаят в нещо да вярват , има по света ..

#11 Dox 18.01.2019 в 18:26:12

Нарушителят е направо железен в громенето на религиите. И има защо, разбира се. Но не знам дали някога му е хрумвало, че т.нар. нАука също е вид религия. Иначе как да обясним наличието на аксиоми и то най-вече пък в т.нар. точни науки. Не можем също да обясним "научно" феномени като Ванга, Слава Севрюкова, Едгар Кейси и др., а те са факт. Колкото до горния текст - той е нискостойностен, да не кажа, че изобщо е без стойност, но някой може да реши, че това значи "безценен" Силно тенденционен, заядлив и подигравателен тон. Но това, което дразни е, че от него лъха на: "Аз знам кое е правилното! Аз съм единствената истина и нищо друго".

#12 deowin 18.01.2019 в 18:55:06

>"Аз знам кое е правилното! Аз съм единствената истина и нищо друго" Това е реториката на абсолютно всички религии. Реториката на науката, от друга страна, е съвсем различна - "въз основа на това, което знаем за света засега, мислим, че това и това са най-вероятните модели, които го обясняват; охотно променяме виждането си под светлината на нови емпирични данни".

#14 Specifier 18.01.2019 в 19:21:02

ЧОВЕШКИЯТ ИДИОТИЗЪМ по своята Безкрайност съперничи с Вселената.

#15 GETI 18.01.2019 в 19:32:30

violatоr | 18.01.201911:19 Християнството не прави изключение и като всички останали религии е едно суеверие. Узаконено, организирано и институциализирано суеверие. **** Какво печели атеистът, когато убеди някого, че няма Бог? Нищо. А вярващият просто се стреми да покаже на другия пътя към рая

#16 GETI 18.01.2019 в 19:34:05

violatоr | 18.01.201919:00 "т.нар. нАука също е вид религия." ============================ Дрън-дрън. Основата на науката са емпиричните наблюдения и логиката. Основата на религоята е митология. Демек, измислици-премислици. Коренно противоположжни неща. Дори бих казал, взаимоизключващи се за разумния индивид. "Не можем също да обясним "научно" феномени като Ванга, Слава Севрюкова, Едгар Кейси и др., а те са факт." ============================ Ванга, Манга и подобни, са нищо повече от митологизирани луди и/или измамници. Никакъв факт не са, за да бъдат обяснявани научно. **** Пич, много си зле! "Макар да има завършено четвърто отделение Слава Севрюкова става сътрудничка на Вашингтонския психотронен център и почетен член на Асоциацията на екстрасенсите на бившия СССР. Тя е обявена за почетен професор в няколко престижни университети и академии (САЩ, СССР, Испания, Индия). Почетен член е на Испанската и Индийската академия на науките. С над четвърт век тя успешно прилага психотроничния метод – алтернатива на съвременното научно изследване. „Слава Севрюкова прониква във всички етажи на Вселената, директно наблюдавайки абсолютната хармония в микросвета. – Космосът за нея е изграден от пет първични материални елемента: „вихри“, псиони“ (фундаментални, открити от психотроничката, микрочастици – б. а.), „космическа влага“, „космическа сол“ и „прана“. Описвайки техните свойства, тя доказва – масата на псиона е близка до тази на електрона, приет за елементарна частица в съвременната физика.“ Тези пет елемента са: вечни, несътворени и неунищожаеми; не могат да се преобразуват един в друг; от един вид са, затова Вселената е една; не са носители на съзнание..."

#18 GETI 18.01.2019 в 21:30:13

Само "Facepalm"ли, бе пич! "Изследванията на Слава Севрюкова съвместно с доцент Лозенски за физиката на света са доста интересни, но премълчавани, най-вече заради тяхната революционност. За това, че атомното ядро освен протони и неутрони има и други частици – циони, орбитони и прочее. Тя успя да види атомното ядро именно със своята свръхсетивност, и то по начин, по който науката все още не е достигнала. Фиксира микрочастици, доказани по-късно чрез усъвършенстване на електронния тунелен микроскоп. Физиците, направили това, вместо да си хвърлят дипломите, получиха Нобелови награди. Парадокс! Всичко е документирано, нещата са публикувани на няколко езика. Какво се получава обаче на практика? - Грандиозен скандал? - Точно така. Докато световните учени се кефят на международните си престижни отличия, в една малка България една скромна женица от времето на социализма, направила велики открития, остава в сянка. Известно е, че награда се дава за първооткривателство, но други надяват върху главите си лаврови венци. И за да спасят по някакъв начин положението, нашенката получава титли като почетен професор на Индийската, на Испанската, на Стокхолмската академия на науките…" * И си мислиш, че вярващите ядат доматите с колците?! Атеистите не вярвали във висша сила, защото гледали по-научно на нещата. Само че подходът им е същият - опитват се да образоват другите в правотата на своята теза, гледайки ги от високо. Всеки вярва (или не вярва) в каквото си иска и това не го прави по-умен или по-добър. Какви ефекти има вярата - науката, все още не знае. Може пък да докажат, че сваля IQ-то с 20-30%, а? Учен атеист-безгрешният "умник".Красота!

#19 deowin 18.01.2019 в 22:39:13

От една страна, пенсионери като GETI нямат много останало време на тази планета. От друга страна, не е като да няма млади хора, които охотно да приемат щафетата на идиотите. Е, предполагам ако ги нямаше тези вътрешни пречки на човешкия прогрес, нямаше да е толкова интересно.. Цъкай си компютъра, GETI, но не забравяй, че ако не беше труда на Ванга и Слава Севрюкова, все още щяхме да сме на парни машини.. волски впрягове.. бронзови сечива.. каменни.. лов-събиране.. абе, направо по дърветата щяхме да сме още.

#20 Онуфрий 18.01.2019 в 23:53:14

Философският спор дали светът е познаваем такъв, какъвто е или е само отражение на сетивата е още от времето на Платон и Аристотел. Науката безспорно и очевидно е хубаво нещо и резултатите са налице. Има разбира се един дребен детайл - науката не знае от какво се състои около 85% от вселената, но иначе теорията е много хубава - всички останали сметки излизат...

#21 deowin 19.01.2019 в 00:26:27

Аз лично предпочитам да имам някакъв разумен, логичен, обясняем и подлежащ на тестване и оборване модел на 1% от вселената и пълна неяснота за останалите 99%, отколкото обяснение от типа "вервай ми, така е" на 100% от нея, което по дефиниция и конструкция не подлежи на тестване и оборване. Въпрос на вкус, предполагам. Чудесно разбирам удобството на втория мироглед, просто това удобство не ми е нужно и затова този мироглед не ме влече. To each their own. Ако ми посочиш религия, която променя догмата си в следствие на новите емпирични данни, не отрича възможността да се променя безкрайно в тяхно следствие, и може да прави тестваеми предсказания за бъдещето на основата на каноните си, може би бих заинтересован. А, момент, това вече не би било религия. Би било наука.

Новините

Най-четените