Местан: Видяхте ли да се прегръщам с избирател, загърнат в турско знаме?

Председателят на ДОСТ Лютви Местан обяви, че обвързването му с Ердоган е "мит", както и че ще съди всеки, който го нарече "продукт на Турция".

"Вие мен видяхте ли ме да се прегръщам с избирател, загърнат с турското знаме? Видяхте ли да съм говорил за бъдещето на България след изборите с генерал от MIT - някакъв аналог на Леонид Решетников в Турция - за разлика от Корнелия Нинова?", попита той в сутрешния блок на Нова ТВ.

По думите му твърденията за намеса на Турция и финансиране на ДОСТ от Турция са митове, "продуцирани от националсоциалистическата пропаганда на България, защото ни се готви управление в абсолютно противоречие на това България да се развива като европейска държава".

Лютви Местан обяви, че за първи път вотът на българските изселници в Турция е диференциран, "защото в България се появи дясноцентристка алтернатива на проруското крило".

"Вотът в Турция винаги е бил консолидиран, 27 години назад. Отивал е за една-единствена партия и един-единствен кандидат за президент. Георги Първанов взе от Турция 92 хиляди гласа. Сега оставам с впечатление, че едва ли не всички 32 хиляди гласа от Турция са дадени за ДОСТ, защото турската държава контролира всички гласове. А съотношението е 17 към 13 между ДОСТ и ДПС", каза Местан.

Той обяви, че "ДПС не е желан партньор не само от Турция, а от всички страни, които искат да видят България като некорумпирана държава без олигархия".

#1 Бай Пешо Танкиста 29.03.2017 в 09:29:59

Тая брадясала куч.ка още ли е на свобода?? За многократнот нарушаване на Изборния закон, за агитациите на турски, за купуването на гласове за храна и т.н.-няма ли да има сезиране на прокуратурата?!?! Тоя си е за съд отвсякъде! Ако някой от политиците отиде да агитира на български език в Одрин да речем-какво според вас ще направи оня грозник Ердоган?? А другия идиот агент на ДС-Меди Доган?? И той ли още е на свобода??? Трябва да кажа на "уважаемите" политици-че което правителство на власт, успее да вкара няколко такива елемента, като споменатите+ Перхидрола/наркоман, Бареков, ПееФски, серГЕЙ, Р.Овч., агент Гоце, "Буда"....това правителство и партията зад него-ще влязат завинаги в сърцата на хората и ще прибави много нови фенове!! Копирайте модела на Румъния бе, не е сложно-малко топки само трябва да имате!!

#3 opetkov 29.03.2017 в 11:49:17

Ало, танкиста, по силата на твоята "логика" на първо място за затвора е черната ездачка, получила 30 стр инструкции от най-враждебната нам държава- империята на руското маломерно диктаторче. Защо я забрави и нея? Много ти е избирателен "патриотизма".

#4 civis-2 29.03.2017 в 13:34:02

За сметка на това видяхме как те криха в турското посолство, как те подкрепяха валиите на Ердоган, как не посмя да осъдиш дори с една дума неговата диктатура, ислямизъм, начинът по който се държи с и в Европа.

Новините

Най-четените