Боряна Димитрова: Оттук нататък ще има значение личностното надмощие

„Никой не очакваше Радев да поведе, ГЕРБ загубиха ясно първоначалната преднина, която имаха." - заяви в студиото на сутрешния блок на Nova социологът Андрей Райчев.

„През последните дни на кампанията, резултатите на Радев и Цачева паднаха"- каза Боряна Димитрова от Алфа рисърч.

Тя добави, че „единственото сигурно до момента е апела на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за подкрепа на Румен Радев", което окачестви като „много сериозен и добре организиран електорат. Част от гласовете на националистите и на патриотите има вероятност също да отидат при Радев."

Според Боряна Димитрова „психологическата еуфория от победителя винаги е от значение.Оттук нататък ще има значение личностното надмощие".

Андрей Райчев е убеден, че Цачева няма да спечели по линията „комунизъм-антикомунизъм" и „Европа-АнтиЕвропа". Според него „това няма да проработи" и репликите на Цачева са безнадежден ход в последния момент".

Боряна Димитрова контрира, че „Радев не спечели с това, че е натовски генерал, а с готовността да бъде „самостоятелен", без да дава отговор как това би се случило. Радев се възприе като шанс левицата да победи кандидата на десницата".

#1 паяка 07.11.2016 в 10:05:14

Най-сетне народът показа среден пръст на Бойко. Самоувереността му, че когото и на положи в президентския стол, ще се приеме, този път се препъна по поне две причини. 1. Сърбахме чорбата на Чехлю и 2. Помните "Оркестър без име" - Филип Трифонов като възкликна: "Ай сиктир! Да не е Лайза Минели, да й свиря 10 дни под прозореца!". Цяло лято се подиграваше със заинтересоваността на избирателите кое ще е "магарето му". И накрая заложи на куц кон. Факт. С по-голяма тежест в борбата обаче е личността на генерал Радев. Безпартиен. Високообразован. Отличник е бил цял живот, където и да е бил. Ако се наложи да се брани националната сигурност - той е по-компетентен. Истински мажоритарен избор. А ако погледнем по-несериозно. По-малко грозен е от Цецка. Името му звучи стабилно. Нямаше да е голяма промяната ако заменим Чехлю с Бабка. А утре американците като изберат г-жа Клинтън, той като се среща с нея, ще е по-висок и мъж, все пак. Дори и Тръмп да е - по-авторитетно изглежда до него.

#2 Бам 07.11.2016 в 12:28:08

Паяк, аргументите са ти като на селяндур-таксиджия Дрън-дрън та пляс и шкембе чорба

Новините

Най-четените